lauantai 16. maaliskuuta 2013

Eivät menneet läpi

Vaasan hallinto-oikeus on 14.3.2013 antanut päätöksen Vaasan yleiskaava 2030 valituksista.

Suurin osa, myös Vaasan kantakaupungin asukasyhdistys VKA ry:n valitukset, ovat tulleet hylätyiksi 14 kk kestäneen käsittelyn päätteeksi.

Katso yhdistyksemme tekemät valitukset yhdistyksemme virallisilta sivuilta. Sieltä selviää mistä ja millä perusteilla teimme valitukset. http://vkaicv.nettisivu.org/valitukset-vaasan-holle/

Vaasan edellinen valtuusto päätti hyväksyä 13.12.2011 Vaasan yleiskaavan 2030. Valituksia tästä tehtiin yhtensä 16 kpl.

14.3. 2013 annettu Vaasan hallinto-oikeuden päätös on yli satasivuinen asiakirja, jossa käydään läpi tehdyt valitukset, Vaasan kaupungin vastineet tehtyihin valituksiin, ja lopuksi annetaan selostus hallinto-oikeuden käsittelyn vaiheista valituskohtaisesti. Kaikkia valituksia ei otettu edes käsittelyyn, sillä osalla valittajista perustelut olivat sellaisia, etteivät ne kuulu hallinto-oikeuden toimivaltaan. Käsittelyyn päässeet valitukset johtivat vain muutaman osalta valituksen hyväksymiseen. Näiltä osin, samoin kuin hylättyjen valitusten osalta, hallinto-oikeus selvittää ansiokkaasti ja perin pohjin tehtyjen päätösten perusteluja.

Asukasyhdistyksemme ottaa asian esille valitusajan (30 vrk) puitteissa, hallituksemme kokoontuu näissä merkeissä lähiviikkoina. Yhdistyksemme puheenjohtajan roolissa voin kerrata valitustemme perusteluja, arvioida tilannetta, vertailla esim. samoista kohteista, mutta eri perusteilla tehtyjä valituksia, mutta lopullinen kanta siitä, miten nyt edetään, syntyy vasta hallituksemme pohdinnan tuloksena. Asiaa on mahdollista miettiä myös yhdessä muiden valituksia tehneiden tahojen kanssa. Eteneekö jokin valitus Korkeimman hallinto-oikeuden käsittelyyn, sitä on vielä ennenaikaista arvioida.

Seuraa tulevien päivien ja viikkojen kirjoittelua tässä blogissa! Kommentit ovat erittäin tervetulleita, samoin kaikenlaiset mielipiteet. (Lähetä kirjoitukset osoitteella aimonyberg(at)gmail.com)

Yhteenveto Vaasan hallinto-oikeuden päätöksestä 14.3.2013:

1) Hannu Vuolteenahon valitus, ei otettu kokonaisuudessaan käsittelyyn, käsittelyyn otetut kohdat hylätty.

2) VKA ry:n valitukset, otettu käsittelyyn, mutta valitukset hylätty.

3) Metsähallituksen valitus, otettu vain osittain käsittelyyn ja kolmen kohdan osalta valitukset hyväksyttiin (Öjenin metsään ja Näsetin alueeseen liittyviä kohteita), muilta osin valitus hylättiin.

4) Vaasan ympäristöseura ry:n valitus, otettu vain osittain käsittelyyn, ja neljän kohdan osalta valitukset hyväksyttiin ( Myrgrundin Långvikenin AP-alue, Mustikkamaan, Kuparisaaren PY-alue, golf-kentän laajennus, ks. tarkemmin päätösasiakirjasta) , muilta osin valitus hylättiin.

5) Kirsti ja Christer Sundbackin valitus, osittain jätetty tutkimatta, valitus hyväksytty Vaskiluodon Niemeläntien uusien AK-alueiden ja Tropiclandian edustan uuden leirintäalueen RL osalta. (yleiskaava näiltä osin on siis kumottu)

6) Hans Bergin valitus, valitus hylätty.

7) Gerby Skifteslagin ja Gerby Vattendelägarlagin valitus, hallinto-oikeus hyväksyy valituksen ja kumoaa yleiskaavan Gerbyn satamasta Ukkokarille johtavan vesialueelle osoitetun ulkoilureitin osalta.

8) Mikael Petterssonin valitus 1

9) ja valitus 2, hallinto-oikeus hylkäsi molemmat valitukset

10) Tom ja Åsa Erikssonin valitus, valitus hylätty.

11) Jari Tarpion valitus, osittain jätetty tutkimatta, ja käsittelyyn yltäneet kohdat hylätty.

12) Ulf Ingbergin ja asiakumppaneiden valitus, osittain jätetty tutkimatta, ja käsittelyyn yltäneet kohdat hylätty.

13) Leif-Åke Ehnströmin ja asiakumppaneiden valitus, hylätty.

14) Peter Höglundin valitus, hylätty.

15) Olli Oksalan valitus, otettu käsittelyyn, hylätty.

16) Kemira Oyj:n valitus, hylätty.

Pikaisena yhteenvetona näyttää siltä, että luontoperusteet ovat olleet päteviä, tai ainakin purreet paremmin kuin ns. kaupunkikuvalliset, tai vaikuttamisen mahdollisuuksiin vetoaminen. Ilmeisesti kaupungilta on jäänyt pitkään kestäneen yleiskaavaprosessin aikana kuitenkin joitakin luontoselvityksiä tekemättä, mm. Vaskiluodosta.

Kirjoitukset asian tiimoilta jatkuvat lähi päivinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...