lauantai 23. maaliskuuta 2013

Valosaastetta pakoon

Tänään lauantaina on erinomainen mahdollisuus yhdistää kaksi hienoa asiaa!

Sammuttaa illalla valot tunniksi, ja mennä Söderfjärdenille ihailemaan taivaan valoilmiöitä!

Earth Hour on WWF:n organisoima maailmanlaajuinen tapahtuma, jonka aikana ihmiset ja yhteisöt ympäri maailmaa sammuttavat valonsa tunnin ajaksi samana päivänä, samaan kellonaikaan. Vaasan kaupunki osallistuu tapahtumaan 23.3. sammuttamalla osan kauppatorin ja kävelykadun valaistuksesta.

Earth Hour Vaasassa

Earth Hour-kampanjan sivut

Tähtitieteellinen yhdistys Vaasan Andromeda ry

Komeetta tulee!

Komeetta näkyy Suomessa viikolla 11 ja siitä eteenpäin. Tule katsomaan komeettaa Meteoriihen observatorioon. Meillä on observatorio auki 16.3. - 24.3. joka ilta klo 19.30 - 21.30. Vapaa sisäänpääsy. Makkaramyyntiä, kahvia, mehua, ... Tervetuloa!

Kometen kommer! Kometen kan ses i Finland från och med vecka 11. Kom och titta på kometen till Meteorians observatorium. Vi har öppet 16.3 - 24.3 varje kväll kl 19.30 - 21.30. Gratis inträde. Försäljninga av grillkorv, kaffe, saft, ... Välkommen!

Suosiiko sää iltataivaan tarkkailua? Katso ilmatieteenlaitoksen paikallissää

Andromeda ry on mielestäni yksi Vaasan upeimmista yhdistyksistä! Kai Höglundin ym. upea ydinporukka on tehnyt valtavan hienoa työtä tähtitieteen tunnetuksi tekemiseksi täällä Vaasan seudulla. Toiminnassa on onnistuttu erinomaisesti, mukaan on saatu innostuneita ihmisiä, on hankittu uusia huippuhyviä kaukoputkia ym. laitteita, ja ennen kaikkea on saatu aikaiseksi toiminnalle kiintopiste, Meteoriihen observatorio.

Riihi keskellä Söderfjärdenin muinaista meteoriittikraateria on nykyään jo yksi kysytyimpiä turistikohteita. Ellet ole vielä koskaan Meteoriihen observatoriossa vieraillut, niin voit tehdä sen jo tänään! Jos sää on tosi huono, eikä live-havainnoista tule mitään, niin kannattaa katsoa Andromedan nettisivuja! Sieltä löytyy uskomattoman kauniita valokuvia, todella hienoja revontulia, kuvia planeetoista jne.

Tähtien tutkiskeluun on nykyään erinomaisia tietokoneohjelmia, myös ilmaisia. Tässä linkki yhteen: Stellarium

Kuva: AN, 19.2.2011, klo 9.39. Aamuinen auringonnousu, jääkiteitä ikkunassa. Valokuvaharrastajana minua kiinnostavat kontrastit. Valot ja varjot, mikro- ja makrokosmos jne. Lähellä ja kaukaa olevat kohteet. Auringon aikaansaannosta tämäkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...