torstai 14. maaliskuuta 2013

Juuri näin!

Hienoa Thomas Öhman! Hyvin sanottu - asia on juuri näin:

”Korostan ensinnäkin, että kyseessä on virkamiesesitys. Asia on niin, että jos sosiaali- ja terveystoimelle laaditaan jonkinlainen miinusmerkkinen lisäbudjetti, niin siitä päättää valtuusto eikä kukaan muu. Siitä ei päätä kaupunginhallitus eikä virkamies, Öhman sanoo.” (Pohjalainen, 14.3.2013)

Tämä on erinomainen esimerkki päättäväisestä kannanotosta, jollaisia toivoisin päättäjiltämme enemmänkin. Vaasan kaupunginvaltuutettu (RKP), sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja Thomas Öhman ei hyväksy vaadittuja 2,5 miljoonan euron säästöjä sosiaali- ja terveyspuolelta Vaasassa.

Pohjalaisen tämänpäiväinen juttu Vaasan säästökohteista on kaiken kaikkiaan mielenkiintoinen. On hyvä asia, että säästövaihtoehdoista keskustellaan, erilaisia näkökantoja saadaan näin esille, ja lopullinen päätöksenteko tulee näin ehkäpä paremmin ymmärretyksi ja hyväksytyksi.

Tärkeää on, että valtuutetut ja lautakuntien jäsenet, ihan jokainen, tekee nyt parhaansa. Ihmeitä ei varmaankaan odoteta keltään, tosiasioihin perehtymistä, ja niiden esille tuomista kylläkin, ja sitten vastuunkantoa tehdyistä ratkaisuista.

Vallan pysyminen valtuutetuilla on mielestäni oleellista, ja tätä auttaa myös se, että äänestystuloksia pystytään seuraamaan mahdollisimman helposti, kuten juuri suorina valtuustonkokouslähetyksinä, ja nopeasti saatavina ja helposti löydettävinä pöytäkirjoina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...