maanantai 9. huhtikuuta 2012

Puita pitää kaataakinNäinkin komeat puut jouduttiin kaatamaan Vaasan rantahotellin eli vankilan edustalta muutama vuosi sitten.


Kuvat AN

Poppelit korvattiin tammirivistöllä, jotka ovat myös arvokkaita ja komeita, mutta hitaasti täyteen mittaansa kasvavia puita. Puuston uusiminen kokonaan oli paikallaan, koska paikalla pitkään kasvaneet poppelit levittivät juuriaan vankilan muurien alle tehden näin suurta vahinkoa.

Puiden istutus ja hoitaminen on pitkäjänteistä puuhaa, sukupolvelta toiselle ulottuvaa vastuunkantoa. Vaasalla on ollut onni saada hyviä ja aikaansaavia puutarhureita ja muitakin kauniista ja vihreästä kaupungistamme huolta pitäviä virkamiehiä, sekä miehiä että naisia. Tämän huomaavat ainakin muualta tänne tulevat, jotka hämmästelevät usein Vaasan vehreyttä, keskustan puuston moninaisuutta, ja viime vuosina erityisesti myös upeita kukkaistutuksia katujen varsilla.

Asukasyhdistyksen puheenjohtajana minulta on muutaman kerran kyselty täällä kantakaupungin alueella puiden kaatamismahdollisuuksista, ja myös jonkun yksittäisen puun puolustamismahdollisuuksistakin. On ymmärrettävää, että monenlaisia mielipiteitä ilmenee. Näissä asioissa voi onneksi olla yhteydessä kaupungin virkamiehiin, mielellään tietenkin ajoissa, eikä vasta kun moottorisaha jo laulaa…

3 kommenttia:

 1. Olisin kyllä tutkinut vielä mahdollisuuden säilyttää poppelit. Jos vaikka vankilan muurin viereen olisi kaivettu riittävän syvä ja kapea oja ja sitten pantu siihen joku levy,estämään juurien tunkeutuminen muurin alle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet Tapio taas aika lailla oikeassa, kaikkea ei tehty näiden harvinaisen komeiden poppeleiden pelastamiseksi. Esittämäsi keino olisi varmaankin toiminut! Puut tarvitsevat puolestapuhujia, peräänkatsojia, Tammipihan tammi on hyvä esimerkki, aseman parkkitalon tieltä siirretyt lehmukset kysymysmerkki, ja ajankohtaisia seurattavia tapauksia mm. club 25:n takapihan tammen siirto tuleva kesänä.

   Poista
 2. Olen joskus tehnyt aloitteen hyötykasvien istuttamisesta koristekasvien sijaan. Kalarannan tyrnien lisäksi on ollut vaatimatonta. Huomasin että sisäsatamaan olisi nyt tulossa omenapuita. Puita tarvitaan!

  VastaaPoista

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...