sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Vihkiäiset 23.4.Kuvat AN, 20.3.2012

Vaasan kaksikielinen lukiokampus, kuten Vaasan lyseon lukion ja Vasa Gymnasiumin yhteisiä tiloja voidaan hyvällä syyllä nimittää, vihitään käyttöön maanantaina 23.4.2012 klo 13.00. Paikalle saapuu juhlapuhetta pitämään opetusministeri Jukka Gustafsson, joka myös suorittaa vihkimisen yhdessä kaupunginjohtaja Tomas Häyryn ja oppilaskuntien edustajien kanssa.

Käyttöön on saatu taidolla ja kohtuullisen suurella budjetilla saneeraten uusi uljas kaksikielinen lukio. Vanhaa ja kulttuurihistoriallisesti arvokasta koulutilaa on täydennetty uudisrakentamisella mm. piha-alueen lasisella ruokalatilalla ja myös lisäämällä neliöitä ja kuutioita korottamalla koulun aikaisempaa tiilistä lisärakennusosaa. Arvokas jugend-tyylinen vanhin osa koulua on luonnollisesti vain entisöity, eikä siihen ole ulkopuolelle tehty muutoksia. Sisätilat on kaikkialla laitettu vastaamaan nykyaikaisen opiskelun ja opettamisen vaatimalle tasolle.

Asukasyhdistyksemme sai olla mukana vaikuttamassa tämän koulukorttelin saneerauksen suunnitteluun aivan alusta asti. Saimme olla yhtenä lausunnonantajana, ja kuuntelimme herkällä korvalla mm. lyseon opettajien näkemyksiä. Hyvin tehdyt suunnitelmat ovat mitä ilmeisemmin myös toteutettu, tehty kunnolla, ammattitaidolla.

Minulla itselläni oli mahdollisuus tutustua uusittuihin tiloihin jo kuukausi sitten, kun Vaasan opettajien ammattiyhdistys piti vuosikokousta paikan päällä, ja illan päätteeksi rehtori Kari Kukkohovi ja apulaisrehtori J-P Rauhala kierrättivät meitä ympäri taloa. Hienolta näytti. Taas on Vaasassa saatu valmiiksi yksi merkittävä hanke.

Erityisen iloinen olen siitä, että nyt meillä on Vaasassa kaksikielinen lukiokampus, tämä on aivan ainutlaatuista, toivottavasti tämän arvo ymmärretään, ja yhteistyöllä on edessään loistava tulevaisuus.


Uusi ruokala on valoisa, avara tilaFrans Hiivanaisen maalaukset ovat entisöitynä hienoa katseltavaa. Kuvat AN, 20.3.2012.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Päivitetään yhdessä Rojektin sivuja!

    Rojektissa on kohteita jo melkoinen määrä. Aika ajoin pienempiä ja isompiakin päivityksiä kohde-esittelyihin on tehty ja saadaan varmast...