maanantai 9. huhtikuuta 2012

Koivupuiston kuusi


Pitääkö säilyttää vai ei?

Vaasassakin on paljon puiden puolestapuhujia. Asukasyhdistyksemme hallituksen jäsen Aatto Wuorenlinna on vedonnut tämän Koivupuistossa olevan kuusen säilyttämisen puolesta. Aatto asuu itse lähellä puistoa ja on seurannut mielenkiinnolla jo vuosikymmenien ajan niin ihmisten kuin luonnonkin elämää kotinsa lähettyvillä ja tunnetusti myös kotikaupungissamme yleisemminkin.

Alueen asukkaat ja asukasyhdistyksemme on saanut mielipiteitään jo esittää suunnitteluhortonomi Raisa Heinon laatimiin suunnitelmiin. Kaupungin Teknisen toimen Viheralueyksikön suunnitelmia laittaa puisto todella edustavaan kuntoon voi todella kiittää, tulemme saamaan laadukkaan edustuspuiston Koulukadulle aivan merenrannan lähelle asti.

Sähköpostilla on Raisa Heinon kanssa vaihdettu näkemyksiä ja perusteluja tästä Koivupuiston saneerauksesta, ja kuusen säilyttämisestäkin. Mm. näin

”Mutta tosiaankin, kuten sanoin niin en aio kynsin hampain pitää kiinni puun eliminoimisesta, vaan voidaan tehdä niin, että pidetään puu toistaiseksi pystyssä ja katsotaan voisiko sen rakentamisen jälkeenkin vielä kuitenkin säilyttää. Mutta oravien vuoksi en kyllä sano juuta enkä jaata, koska niille ihan varmasti pesäpuita riittää muuallakin kaupungissa.”

Onko Sinulla mielipidettä tai kenties jopa omakohtaisia muistoja tästä Koivupuiston kuusesta? Jos on, niin olen todella kiitollinen kaikenlaisista kommenteista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...