tiistai 17. huhtikuuta 2012

Asukasdemokratia osana kuntademokratiaa


Historia tarkkailee meitä. Tiedämmekö mitä huomenna tapahtuu?

Demokratia on jo hyvin vanha keksintö.

Sillä on aina ollut aikaan ja paikkaan kuuluva ilme, ihmisten kasvot. Asukasyhdistystoiminta nykyisessä muodossaan on jo yli 20 vuotta perustunut nykyisen kuntalain antamiin mahdollisuuksiin ja haasteisiin toimia paikallisina yhdistyksinä mm. virallisina lausuntojen antajina kunnallisen kaavoituksen usein kimuranteissakin kysymyksissä. Erilaisia eturistiriitoja eri tahojen välillä toki aina on, mutta jo se, että alueen asukkaiden näkemyksiä kuullaan, on erittäin arvokasta. Usein, muttei aina, kuulluksi tulleet ovat voineet aidosti tuntea saaneensa vaikuttaa asioiden eteenpäin menoon.

Itsestään selvää on, etteivät asukkaat tai heidän yhdistyksensä, eivätkä mitkään muutkaan painostustahot, saa kuvitella voivansa päättää asioista. Tätä varten meillä ovat kunnalliset ja valtakunnalliset poliittisesti valitut edustajamme. Tämä järjestelmä toimii, välillä paremmin ja toisinaan huonommin, mutta Suomessa kuitenkin maailmanlaajuisesti katsoen jopa esimerkillisesti. Tämä pitää totta kai muistaa myös jatkossa, kun demokratiaa, ja nyt siis uutta kuntademokratiaa tullaan jossain muodossa ainakin arvioimaan ja lakeja kenties muuttamaan suuren kuntauudistuksen myötä.


Vaasan kantakaupungin asukasyhdistys VKA ry järjestää keskustelutilaisuuden aiheesta: kuntademokratia ja asukasdemokratia, nyt ja tulevaisuudessa. Tilaisuus on kaikille avoin, keskustelun pyydetyn alustuspuheenvuoron pitää oikeustieteen yo Matias Mäkynen (SDP).

Paikka: NNKY:n kerhohuone, Kirkkopuistikko 30

Aika: Keskiviikko, 25.4.2012.

18.00 VKA ry: sääntömääräinen kevätkokous (jäsenille, ystäville)

18.30 kahvitarjoilua
18.45 Laulua ja musiikkia: esiintyvät Helena Bexar, laulu sekä Marianne Slobodeniouk, piano

19.00 Matias Mäkynen, alustuspuheenvuoro. Keskustelua aiheesta

Tervetuloa kaikki! Tule ja tuo ystäväsikin mukaan!

Aimo Nyberg, VKA ry:n pj.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Päivitetään yhdessä Rojektin sivuja!

    Rojektissa on kohteita jo melkoinen määrä. Aika ajoin pienempiä ja isompiakin päivityksiä kohde-esittelyihin on tehty ja saadaan varmast...