torstai 16. helmikuuta 2012

Talvinen valokuvaus


Tulipa taas lunta!


Lumen muotoja

Kuvat ja kuvanmuokkaus AN, 2010

Asukasyhdistyksemme järjesti Talvinen Vaasa valokuvaus kilpailun pari talvea sitten.
Sarjoina olivat muokkaamattomat ns. ”luomuvalokuvat” ja toisena kategoriana käsitellyt, kuvanmuokkausohjelmilla tehdyt talviset Vaasa-aiheiset kuvat.

Voittajakuvia voi käydä katsomassa edelleen asukasyhdistyksemme virallisilla sivuilla
http://vkaicv.nettisivu.org/ > TALVINEN VAASA 2010

Näyttää siltä, että talvet Vaasassa ovat nykyään pysyvästi hyvinkin lumisia. Hyvä näin, hiihtolomaviikoksi saadaan taas hyvät olosuhteet ulkoiluun!

Tässä muutama vinkki talvivalokuvaukseen:

Aimon kuviskoulu, inspiraatiota kevättalven valokuvausharrastukseen

1. Tuuli tuivertaa täällä Vaasassa usein kovaa. Näin syntyy hienoja ainutkertaisia muotoja, dyynejä, hienoja koloja, valojen ja varjojen leikkiä. Rajaa kuvista kaikki muu pois, ja ikuista kamerallasi nämä luonnon taideteokset!

2. Aurinkoinen Vaasa on erinomainen paikka jääpuikkojen kuvaamiseen. Jää sulaa päivällä, ja jäätyy taas yöllä, näin ne kasvavat joskus ”jättiläismittoihin”. Kuvaa kuvasarjoja, joissa käytät eri kuvakokoja (esim. ELK = erikoislähikuva, PLK = puolilähikuva, KK= kokokuva, YK=yleiskuva) Entä miltä tuntuisi kuvata jäätä, lunta, kimallusta ja heijastuksia auringon suunnasta katsottuna? (käytä siis eri kuvakulmia, kuvaa yläkulmasta, alakulmasta, silmän korkeudelta)

3. Uskaltaudu rajoille! Kaikenlaiset rajapinnat, myös hetket, jolloin muutos on juuri tapahtumassa, ovat äärimmäisen kiehtovia kuvauskohteita. Vaihtuvat vuodenajat, vuorokauden rytmit, veden ja maan kohtaaminen rantaviivassa, taivaan ilmiöt horisontissa jne. tarjoavat aiheita etsivälle kuvaajalle haasteita olla oikeaan aikaan oikeassa paikassa! Tekevä, kokeileva kyllä onnistuu, ei aina, mutta kokemuksen myötä mestarikuvia voi napata kuka tahansa!

4. Harjoittele ja opi oman kamerasi ohjekirjan mukaan käyttämään erilaisia käsisäätöjä. Jos et uskaltaudu kuvaamaan kuin automaatilla, jää sinulta aivan liian paljon mahdollisuuksia käyttämättä. Muista myös, että automaattisäädötkin ovat usein erinomaisia!

Tämä blogi on avoin kaikelle Vaasaa käsitteleville teksteille ja myös kuvamateriaalille. Tänä talvena ei yhdistyksemme järjestä valokuvakilpailua, mutta lupaan julkaista tässä blogissa mahdollisimman paljon minulle lähettyjä digikuvia.
Laita kuvan mukaan tiedot kuvaajasta, kuvasta ja mahdollisesta kuvankäsittelystä. Anna kuvallesi myös nimi. Kuvien tulee olla omia, ja lähettämällä ne minulle kuvaaja antaa oikeuden julkaista ko. kuvat tässä blogissa. Kuvista ei makseta palkkiota. Lähetä kuvamateriaalisi osoitteella aimonyberg(at)gmail.com


Kevät on tulossa! Kuva AN

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Päivitetään yhdessä Rojektin sivuja!

    Rojektissa on kohteita jo melkoinen määrä. Aika ajoin pienempiä ja isompiakin päivityksiä kohde-esittelyihin on tehty ja saadaan varmast...