torstai 16. helmikuuta 2012

Pari upeata linkkiä

Vaasan ammattikorkeakoulun lehtori, arkkitehti Vesa-Matti Honkanen välitti alla olevat linkit julkaistavaksi blogissamme. Nämä hänen ohjauksessaan tehdyt opinnäytetyöt ovat erinomaisia ja osoittavat miten hyvää työtä oppilaitokset parhaimmillaan pystyvät tekemään kaupunkimme parhaaksi. Uskoakseni tällaisista opinnäytetöistä on oikeasti hyötyä Vaasan kaupunkisuunnittelulle.

Materiaaliin kannattaa tutustua rauhassa, ja suhteuttaa niissä olevat asiat vaikkapa Vaasan keskustastrategian visioihin, joita nyt keväällä on luvattu julkaista. (Kaupungin ja konsulttiyhtiö Sito Oy:n julkaiseman aikataulun mukaan keväällä 2012 pääsemme kommentoimaan vaihtoehtoisia luonnoksia keskustan rakennemallista, kaupunkikuvallisista linjauksista ja liikenteen ratkaisuista)

Ikääntyvien ihmisten odotukset ja muidenkin liikuntarajoitteisten vaatimusten huomioiminen on yksi keskeisimpiä asioita, kun olemassa olevaan kaupunkitilaan lähdetään tekemään muutoksia. Hyvinkin pienet rakenteelliset seikat voivat vaikuttaa ratkaisevasti siihen, paraneeko vai huononeeko ympäristö näiden erityisryhmien kannalta.

Nykyaikainen rakennetun ympäristön saneeraus lähtee jo lakisääteisestikin heikoimpien aseman turvaamisesta, muutosten tavoitteina ei saa eikä voi olla vain jonkun tahon itsekkäät liiketaloudelliset tai vaikkapa esteettiset näkemykset tai toiveet.

Tutustu Vaasan ammattikorkeakoulun opinnäytetöihin:

Salla Vainio: Vaasan keskusta-alueen esteettömyyskartoitus
Vaasan ammattikorkeakoulu 2011
https://publications.theseus.fi/handle/10024/27440

Olli Litmanen: Hulevesitulvariskien alustava arviointi Vaasassa
Vaasan ammattikorkeakoulu 2011
https://publications.theseus.fi/handle/10024/34318

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Päivitetään yhdessä Rojektin sivuja!

    Rojektissa on kohteita jo melkoinen määrä. Aika ajoin pienempiä ja isompiakin päivityksiä kohde-esittelyihin on tehty ja saadaan varmast...