sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Tositarinoita ja vanhoja kuvia



Aatto Wuorenlinna on ollut tämän asukasyhdistyksemme blogin ahkerin tarinoiden kertoja!

Yhteenvedon hänen tähän astisista kirjoituksistaan löydät tästä blogista 15.2.2012 päivän jutun lopusta.

Mitä jos sinäkin kertoisit meille muille menneiltä vuosilta tai vuosikymmeniltä jonkun tositapahtuman, tarinan, jolla uskot olevan laajempaa merkitystä, tai vaikka vaan piristävän lukioita huumorillaan!
Myös kuvat tapahtumista, ja tietenkin ihmisistä erilaisissa tilanteissa ovat erittäin tervetulleita. Vanhojen haalistuvien ja kohta värinsäkin menettävien valokuvien siirtäminen digitaalisen muotoon, ja julkaiseminen kaikkien nähtäviksi, on paitsi helppoa ja nopeaa, niin mielestäni myös kulttuurihistoriallisesti tärkeää! Lupaan auttaa kuvien skannaamisessa ja siirrossa nettiin! Ota yhteyttä, kun löydät hyvän, mielenkiintoisen kuvan ja siihen liittyvä muisto, tarina voidaan näille sivuille laittaa kaikkien iloksi.


Tässä kuvassa Aatto Wuorenlinna ja Stanley Wheatly Vaskiluodon saunan terassilla. Kuva on 70-luvulta.

Mihin tämä kuva liittyy, selviää kun luet koko tarinan eli tämän blogin vuoden takaisen jutun (20.4.2011)

Aatto Wuorenlinna:

”Tämä tapahtui vuonna 1919 kesän alussa. Vaasaan saapui kauppalaiva Vaskiluodon satamaan tuoden kappaletavaraa tuona Suomen itsenäistymisen jälkeisenä vuonna.”

”Kun tuo laiva oli ehtinyt toiselle majakalle (jonka nimi on ISOHEVONEN), niin se siinä kapeikossa jostakin syystä ohitti merimerkin väärältä puolelta, jolloin laiva ajoi karille. Se sai vuodon, ja oli hinattava takaisin Vaskiluodon ulkosatamaan. Siellä jouduttiin purkamaan koko kansilasti ja propseja myös laivan sisältä. Sen jälkeen laiva hinattiin Mansikkasaareen telakalle korjausta varten. Koko tähän korjausvaiheeseen kului kaksi kuukautta.”

”Tämä on romanttinen tarina Stanley Wheatly´stä ja tädistäni Kerttu Raunio Narvosta”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...