tiistai 21. toukokuuta 2024

Jo seitsemän vuotta on saatu näitä ihastella!

 

 

 


Kuvat: AN, 4.5.2024

 

Katso lisää aikaisempia kuvia näistä linkeistä:

Sudenkorentoja, perhosia ym.

https://vaasaennenjanyt.blogspot.com/2017/06/sudenkorentoja-perhosia-ym.html 


Hauskoja, hienoja ovat

https://vaasaennenjanyt.blogspot.com/2017/07/hauskoja-hienoja-ovat.html 


Typeryksiä löytyy, valitettavasti

https://vaasaennenjanyt.blogspot.com/2019/07/typeryksia-loytyy-valitettavasti.html 

 

 

Näitä harmaantuneita puuhylkeitä, joutsenia, ym. monia maalattujakin eläinhahmoja voi edelleen ihastella Kustaanlinnan maisemissa Vaasan keskussairaalan ja merenrannan välisellä alueella.

Perhosista, sudenkorennoista osa on jo ns. liidellyt tiehensä, kadonnut tai korjattu pois tai viety huoltoon. Todella paljon on jäljelläkin, kun huomioi ensimmäisten teosten ilmestyneen meille iloa tuottamaan jo seitsemän vuotta sitten kesällä 2017.

Edelleenkin näiden luona lapsiperheet pysähtyvät niitä katselemaan ja myös keskustelemaan niistä. Vielä näkee myös näitä teoksia kuvattavan – sen verran erikoisia, hienoja ilmestyksiä ne oikeastikin ovat. En usko, että kovinkaan monessa kaupungissa ainakaan näin suuressa määrin löytyy tällaisia paikoillaan pysyviä ja jopa paijattavia eläinaiheisia näköisveistoksia.

 

Jos haluat jakaa kuvia näistä teoksista tässä vaasaennenjanyt -blogissa, nyt tai aikaisemmin kuvaamiasi muistoja tilanteista näiden veistosten luona, niin laita minulle niitä sähköpostilla.

Jos haluat, voit kertoa miten itse olet tällaisen luonnon keskelle sijoitetun taiteen kokenut?

Teosten tekijät ovat kaupungin puutarhan/ viheralueyksikön alan ammattilaisia. Myös heiltä olisi ihan mielenkiintoista kuulla ajatuksia, miltä tällainen tekeminen on tuntunut, millaista palautetta teoksista on vuosien varrella saatu? Ja tietenkin myös pientä vinkkiä siitä, onko uusia veistoksia tai jotain muuta taas tulossa?

 

Aimo Nyberg
aimonyberg(at)gmail.com

Luonto- ja kaupunkikuvaaja

 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Päivitetään yhdessä Rojektin sivuja!

    Rojektissa on kohteita jo melkoinen määrä. Aika ajoin pienempiä ja isompiakin päivityksiä kohde-esittelyihin on tehty ja saadaan varmast...