Kuva: AN 23.5.2024 Risön metsä
Kuvalainaus (sivu 138) on Virpi Raipala-Cormier´n kirjasta Luontoäidin kotiapteekki, kasvilääkintä ja luontaishoidot, WSOY 1997
Nokkoset ovat terveellistä syötävää
Nokkoset kerätään metsästä, puhdistetaan roskista, huuhdellaan vedellä, höyrystetään tai ryöpätään ja lopuksi kuivataan miedolla lämmöllä hyötykasvikuivurilla. Kuivat nokkoset pussitetaan paperipusseihin, joihin kirjoitetaan keräys pvm. ja paikka.
Tällaisesta määrästä riittää hienonnettua maustetta keittoihin ym. ruokiin kahden hengen taloudessa koko vuodeksi. Ja muutama pussillinen riittää myös tutuille vietäväksi.
...
Kuvassa on FB-kaverini omalta kotipihaltaan keräämiä villivihanneksia. Kuva on jaettu tänään (23.5.2024) Etelä-Suomessa järjestetystä villiyrttien ym. keräystapahtumasta.
Huom! Kuusen- ym. kerkkiä saa kerätä vain omalta maaltaan.
Lue myös aikaisempi blogikirjoitukseni nokkosten kuivaamisesta
Nokkosta kuivuriin
https://vaasaennenjanyt.blogspot.com/2020/05/nokkosta-kuivuriin.html
Aimo Nyberg
aimonyberg(at)gmail.com
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti