sunnuntai 26. toukokuuta 2024

Jotain on mennyt pieleen?

 

Tätä blogikirjoitusta on päivitetty 3.6. 2024. Katso kaavoitusarkkitehti Anne Majanevan kommentti kirjoituksen lopusta. Kiitos Anne, kaikki lisätieto on aina paikallaan! Asiat etetevät varmaankin sitten kun on sen aika.

 

Kun en tiedä miksi ja mikä on tämän tilanteen aiheuttanut, pitäisi kai vaan olla sanomatta mitään.

Tätä rakennusta, rötiskää ihmetellään - ja näkee myös valokuvattavan aina silloin tällöin. Oletettavasti kuviakin jaetaan somessa. Kyseenalainen maine leviää kaikkialle.

Tämä Vaasan kaupunkikuvallinen näkymä on siinä mielessä harmillinen, että olotilan pysyvyys on jo ihmisten kekseliäissä mielissä luonut uuden ”lentävän lauseen”.

”Ei mennyt kuin Strömsössä – on tainut käydä kuin Kauppapuistikolla (Kauppapuistikko 29/ Kirvesmiehenkadun puolella).”

 


Kuva: AN 23.5.2024

 

Aimo Nyberg

aimonyberg(at)gmail.com

Kaupunki- ja luontokuvaaja

 

PÄIVITYS / kommentti ylläolevaan 

 

Majaneva Anne

Ke 29. toukokuuta

                            

Hei,

huomasin blogissasi aiheesta kirjoituksen. Ajattelin avata asiaa hieman kaavoituksen näkökulmasta, sen verran kuin voin. 

Tontilla oli joitakin vuosia vireillä kaavamuutoshanke, jossa tavoitteena oli kaavoittaa puolikkaalle tontille uudisrakennus, ja tuon pienen puutalon suojelumerkintä olisi samalla kaavalla purettu.

Pohjanmaan museon kanssa on neuvoteltu, että siinä vaiheessa kun asemakaavaluonnoksesta on saatu lausunnot ja nähdään ratkaisun toimivuus, voitaisiin talon purkamiseen tähtäävä poikkeamislupahakemus laittaa vireille.

Kaavahanke ei edennyt luonnosvaiheeseen vaan jäi jumiin, johtuen tontilla olevan taloyhtiön ja uudisrakennusta puuhaavan tahon välisistä sopimuksista/neuvotteluista. Tontilla oleva taloyhtiö on tiedustellut heidän mahdollisuuttaan hakea poikkeamista kaavasta talon purkamiseksi, ja heitä on asiassa neuvottu, mutta ilmeisesti sopimus tämän uudishankkeen toimijoiden kanssa estää tämän, koska hakemusta ei ole meille toimitettu.

Yst. terv.

Anne Majaneva

Kaavoitusarkkitehti • Planläggningsarkitekt

 

...

 

Laitan itse tähän vielä tämän linkin. Oma vanha kirjoitukseni samasta aiheesta tässä blogissa. Taisin silloin olla vielä Vaasan kantakaupungin asukasyhdistyksen pj:nä.

28. helmikuuta 2018

Tätä on ihmetelty vuosikaudet

https://vaasaennenjanyt.blogspot.com/2018/02/tata-on-ihmetelty-vuosikaudet.html  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Päivitetään yhdessä Rojektin sivuja!

    Rojektissa on kohteita jo melkoinen määrä. Aika ajoin pienempiä ja isompiakin päivityksiä kohde-esittelyihin on tehty ja saadaan varmast...