sunnuntai 28. heinäkuuta 2019

Typeryksiä löytyy, valitettavasti

Kuvat: AN, 28.7.2019. ”Catch and release” eli pyydystä ja vapauta -leikkiä? Ei vaan typerää vandalismia. Perhoskuvien alla ko. perhosten alkuperäiset paikat, kivet joihin perhoset oli pultattu tukevasti kiinni.

Viime yönä on tehty ilkivaltaa rannan kävelyreitillä Vaasan keskussairaalan takana. Nämä perhoset kun eivät itsestään lähde ”lentoon”. Ainakin kaksi Vaasan kaupungin viheralueyksikön valmistamaa, ja kaupunkilaisten iloksi kävelyreitin varteen asettavaa piristävää taideteosta, on revitty voimalla irti alkuperäisiltä paikoiltaan, ja ilmeisesti haluttu ”vapauttaa”.

Teoksia on kannettu noin kilometrin matkan Suvilahteen päin, eli porukassa on täytynyt olla ainakin kaksi, mutta voimat ovat sitten loppuneet kesken. Isompi perhonen on jätetty jo pesäpallokentän ja harjoituskentän väliin, vaarallisesti keskelle tietä. Toinen on jaksettu kantaa lähemmäs Hietalahden Villaa, lähelle kuntoilulaitteita, kiven päälle kauniisti aseteltuna.

Aamukävelyllä olleiden aikaisten kuntoilijoiden kanssa puhuimme tällaisesta epäasiallisesta käytöksestä. Aivan törkeänä tällaista touhua pidimme. Hyvin ajattelematonta touhua, oletettavasti hetken päähänpistosta tullut idea, jota ei kukaan mukana olleista osannut / halunnut estää.

Seurauksista en tiedä. Laitoin kuitenkin jo infoa sekä poliisille että Vaasan kaupungin puutarhaan. Sunnuntaista huolimatta ilmeisesti löytyi huoltokuski hakemaan perhoset talteen.

Viime kesänä samalta reitiltä katosi sinisiipi perhonen. Saatiinko syylliset kiinni, sitä en tiedä. Sinisiipi teoksen tilalle kaupungin puutarhan osaajat tekivät uuden, ja se saatiin omalle paikalleen täksi kesäksi.

Nyt on siis taas huoltotöitä tiedossa. Toivotaan, että tällaiseen ”ylimääräistä aikaa” kaupungin puutarhan työntekijöiltä löytyy.

Niin typerää tällainen vandalismi on, että tekisi mieli kehottaa tekijöitä tai siitä jotain tietävien ottavan itse yhteyttä Vaasan kaupungin puutarhaan, ja syyllisten ottavan vastuun yöllisestä riehumisestaan.

Katso myös aikaisempia blogikirjoituksia näistä perhosista ym.

Sudenkorentoja, perhosia ym.
http://vaasaennenjanyt.blogspot.com/2017/06/sudenkorentoja-perhosia-ym.html

Hauskoja hienoaja ovat
http://vaasaennenjanyt.blogspot.com/2017/07/hauskoja-hienoja-ovat.html
 

Kuvat ja teksti: Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...