perjantai 19. heinäkuuta 2019

Totikiven maisemissa

Näin heinä-elokuussa tulee liikuttua enemmän muuallakin kuin täällä kotikaupungissa. Spontaanisti, ilman suunnitelmia ja aikatauluja. Tästä syystä tämä harrastukseni, tehdä näitä blogijuttuja Vaasasta, jää ajoittain ns. paussille.

Matkoillakin juttuja tulee joskus tehtyä, jos aineistoja on mukana, tai sitä saa muilta. Pikaisestikin kirjoituksia ja kuvia tähän blogiin saavat julkaista kaikki muutkin halukkaat kuin allekirjoittanut. Tätä olen kovasti toivonut, ja toivon edelleen.

Monipuolisemmaksi tätä kaupunkiblogia saadaan vain, jos myös teiltä, arvoisat lukijat, alkaa tulla juttuja ja kuvia kauniista kotikaupungistamme, vaikka vain muutamia silloin tällöin pitkin kalenterivuotta, luonnonkierron eri vaiheista, ajatuksia, mietteitä, tunnelmia…

Tällä hetkellä nämä omat juttuni taitavat jo toistaa itseään, olla ainakin osittain jo ”uusintoja”. Tuttu ilmiö sinänsä. Suurissakin medioissa, telkkarin osalta ainakin, taitaa vaivata sama tauti.

Piristä siis Sinä tätä blogia! Laita kuvia ja kirjoituksia tulemaan, niin saadaan uutta otetta tähän jo yli 8 vuotiaaseen kaupunkiblogiin. Yhteystiedot tämän jutun lopussa.


Totikiven maisemissa 


Kuva: AN, 17.7.2019.

Hietalahden Villan puistoa on jälleen tänä kesänä kunnostettu entistä komeammaksi. Jo monena vuonna toteutetut toimet nostavat tämän Vaasan historiallisen puiston nyt uuteen kukoistuskauteen!

Kaiken kaikkiaan Hietalahden Villan myyminen, siirtyminen Vaasan kaupungilta Kiinteistö Oy Hietalahden Villan omistukseen muutama vuosi sitten, ja Vaasan kaupungin viheralueyksikön satsaukset alueelle ovat olleet erinomainen asia.

Tutustu: Villa Sandviken
http://www.villasandviken.fi/ 

”Vuodesta 1880 eteenpäin Villa kuului Vaasan kaupungille, kunnes Kiinteistö Oy Hietalahden Villa osti huvilan vuonna 2016. Seuraavana vuonna alkunsa sai ravintolatoiminta, joka päätti villan vuosien hiljaiselon.”

Perehdy perusteellisemmin

HIETALAHDEN VILLAN JA BRAGEN ALUEEN KULTTURIYMPÄRISTÖSELVITYS 2014

https://www.vaasa.fi/sites/default/files/liite_4_hietalahden_villa_ja_bragen_alue_kulttuuriympristselvitys_2014_ruusa_viljanen_rossi.pdf

Totikivi, eli Villan puiston ”pöytäkivi” on esitelty tässä blogissa (Rojekti X= hanke)
  
http://vaasaennenjanyt.blogspot.com/2017/05/totikivi-1-toukokuuta-1843.html


JAA KUVIA, TUNTEMUKSIASI, AJATUKSIASI

- Totikiven luona

- Hietalahden Villan alueella

- muissa Vaasan puistoissa

- jne.

Lähetä kuvat, kirjoitukset s-postilla: aimonyberg(at)gmail.comKuva: AN, 17.7.2019. Rait Pärgin Myötätuulessa veistos Vaasassa, Hietalahden Villan puistossa olevassa Pärnun ystävyyskaupunkipuistossa.

Pärnun ystävyyskaupunkipuiston taideteos on paljastettu 2. lokakuuta 2011. Pärnu Park, Pärnun puisto on perustettu lokauussa 1988.

Myötätuulessa, on yksi Hietalahden Villan ympäristössä olevista veistoksista ja muistolaatoista.

Kokonaisuus eli kaikki 8 kohdetta on koottu reitiksi myös Vaasan kaupungin karttapalveluun (julkaistu kesäkuussa 2019, täydentyy vielä ainakin Vähänkyrön kohteilla loppukesästä).
 
https://kartta.vaasa.fi/patsaat/


Hyvää kesän jatkoa kaikille!

Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Päivitetään yhdessä Rojektin sivuja!

    Rojektissa on kohteita jo melkoinen määrä. Aika ajoin pienempiä ja isompiakin päivityksiä kohde-esittelyihin on tehty ja saadaan varmast...