lauantai 11. kesäkuuta 2022

Uudenlainen kokemus minulle

 

 

Tämä oli mielenkiintoista. Kaikin puolin antoisa kokemus. Pääsin tänään kokemaan, miten TV-striimaus tehdään, eli olin mukana Antti Haaviston vetämässä keskustelussa.

Klo 12 ”jouduin” puuterointiin, kuulemma kirkkaiden valojen takia piti partaistakin naamaa käsitellä.
Klo 13 alkoi kolmen henkilön yhteishaastattelu, suora 45 min lähetys YLE Areenassa.

” Kello 13 lavan ottaa haltuun Antti Haavisto, joka johtaa keskustelua aiheena Vaasan keskusta. Kysymys kuuluu, onko keskusta näivettymässä nykyisen kaupunkisuunnittelun takia vai kehittyykö se uuteen suuntaan?

Vaasa on monen muun kaupungin tavoin kehittänyt hiilineutraalimpaa liikkumista. Yksi hanke on ollut kävelykeskusta, jossa kaupungin keskeisin pääpuistikko on lähes kokonaan autoton.

Millainen yhtälö tämä on arkielämän sujuvuuden ja elinkeinojen näkökulmista? Kaikki kun eivät ole katsoneet muutosta pelkästään hyvällä.

Mukana keskustelemassa ovat Vaasan kaupungin Kuntatekniikan johtaja Jukka Talvi, keskustan yrittäjä Carola Svahn-Salomäki sekä Aimo Nyberg kantakaupungin asukasyhdistyksestä.”

 

Tämä Antin vetämä keskustelu ja alla olevat kaksi muutakin iltapäivän keskustelua ovat katsottavissa

Vaasan keskustan vetovoima ja viihtyvyys

https://areena.yle.fi/1-62688029 

Kaksikielisyys

https://areena.yle.fi/1-62687988 

Onnellinen taiteilija - mikä se on? 

https://areena.yle.fi/1-62688049

 

 


Hyvin sanottu - Bra sagt on viisivuotinen hanke, jolla pyritään vahvistamaan suomalaisen keskustelukulttuurin parhaita puolia ja luomaan turvallisia keskusteluympäristöjä. Samalla vahvistetaan suomalaisten luottamusta ja ymmärrystä toisiaan kohtaan.

 

Oma keskustelumme sujui Antin johdolla meidän kolmen keskustelijan mielestä hyvin. Keskusteluun etsittiin jonkinlaista vastakkainasettelua, pysyimme kuitenkin mielestäni hyvin asiassa. Ja sovussa tottakai. Täydensimme toinen toisiamme ja tarjosimme toivottavasti ajattelemisen aihetta, kenties jopa uusia näkökulmia vaasalaisten keskusteluihin. 

Katso kuitenkin itse – mentiinkö moka osastolle? – Eikö sittenkään mennyt niin kuin Strömsössä?

Tänään lauantaina 11.6. Vaasassa oli todellinen superpäivä!

Kerrankin Vaasassa on päivä, jolloin tapahtuu. Aamulla käytiin heti yhdeksältä Kalarannassa hakemassa kotiin lohikeitot meille molemmille. Ja piti syödä kiireellä jo 11 jälkeen, jotta ehdin Draamasaliin. Torilla näytti olevan valtavat jonot bussseihin, jotka veivät väkeä Strömsöhön. Siellä on jo 3000 vierailijan raja ylitetty! Ja paljon, paljon muutakin kuuluu tämän viikonlopun tapahtumatarjontaan Vaasassa!

Yle Areenan lisäksi kannattaa varmaankin seurata somen kanavia – mielenkiintoista kuvaa ym.  halutaan mitä todennäköisemmin jakaa!

Kuvalainaus Ylen sivulta

Teksti: Aimo Nyberg
aimonyberg(at)gmail.com

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Päivitetään yhdessä Rojektin sivuja!

    Rojektissa on kohteita jo melkoinen määrä. Aika ajoin pienempiä ja isompiakin päivityksiä kohde-esittelyihin on tehty ja saadaan varmast...