keskiviikko 29. kesäkuuta 2022

Katsoin taivaan pilviä

 

En varsinaisesti bongaa myrskyjä, mutta oman kodin turvassa uskaltaudun kyllä parvekkeelle toisinaan kuvaamaan, kun luonnonvoimat muistuttavat suuruudestaan, voimastaan, kauneudestaan, tärkeydestään meille ihmisille samoin kuin vaikkapa sateen kastelemille nurmikoille lenteleville ja kovaan ääneen piippaaville meriharakoille.

Tänään alkuillasta sade ja ukkonen osuivat Vaasan seudulle, täällä keskustassa ei kuitenkaan mitenkään kovin kovana myrskynä.
 
Kuumat helteet taitavat tästä vielä jatkua, ja todennäköisesti saamme lisää myös sadetta ja ukkostakin.

 


 
 

 

 

 

 

 


Kuvat: AN. 28.6.2022 klo 21–23. Auringonlaskun aikaan, sateen ja ukkosen jälkeen. Salamointia näkyi ja ukkosen jyrinää kuului vielä eri suunnilla.

Kuvia salamista en tänään saanut otettua (liian vaikeaa minulle), mutta taivaan värisävyt, valot ja varjot pilvien muodoissa olivat minusta kaunista seurattavaa… yritin arvailla, millaisilta pilvet näyttäisivät hetken tai minuuttien päästä, mutta ne yllättivät minut aina ihmeellisellä ”kekseliäisyydellään”.

Kuvat on otettu sekä auringonlaskun suunnasta, eli meiltä katsottuna ortodoksikirkon suuntaan, ja myös vastakkaisesta suunnasta, eli Hietalahteen päin.

 

Kuvat ja teksti: Aimo Nyberg
Kaupunkikuvaaja

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...