keskiviikko 15. joulukuuta 2021

Osallistuin onnellisuuskyselyyn

 

 

Tässä linkki Vaasan onnellisuuskyselyyn

https://www.vaasa.fi/ajankohtaista/kuinka-onnellisia-olemme-nyt-vaasalainen-vastaa-vuoden-2021-onnellisuuskyselyyn/ Lainaus

YK:n onnellisuusraportin mukaan Suomi on jälleen maailman onnellisin maa ja Vaasa on asettanut tavoitteekseen olla maailman onnellisimman maan onnellisin kaupunki. Asukkaiden onnellisuutta tutkitaan vuosittaisella tutkimuksella, jota kaupungin toimijat tekevät yhdessä psykologian emeritusprofessori Markku Ojasen kanssa.

Viime vuonna Vaasan onnellisuuskyselyn tulokset yllättivät positiivisuudellaan. Poikkeuksellisesta koronatilanteesta huolimatta vaasalaisten onnellisuutta mittaava luku oli 73, kun sitä mitattiin asteikolla 0-100.

Kyselyn tavoitteena on selvittää vaasalaisten kokeman onnellisuuden tasoa sekä asukkaiden tyytyväisyyttä kaupungin tarjoamiin palveluihin. Viime vuonna kyselyyn vastasi kaikkiaan 478 asukasta.

Lainaus päättyy

 

Ei ollut liian vaativa kysely, ei liian vaikeita asioita vastattavaksi. Aikaakaan ei tainnut mennä enempää kuin 15 min.

Olen sitä mieltä, että tällainen onnellisuutemme tutkiminen on ihan hyvä juttu. Kun omaa elämää aina välillä muistaa miettiä, tulee omat tuntemukset itsellekin jonkun verran ymmärrettävimmiksi.

Aikaa tähän kyselyyn vastaamiseen on enää vain tämän viikon perjantaihin asti.

Tutkimus toteutetaan kaikille avoimena verkkokyselynä 1.12-17.12.2021 suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Tutkimus toteutetaan nettikyselynä, joten kyseessä ei ole satunnaisotos.”

”Kyselyn analyysin suorittaa onnellisuutta tutkiva emeritusprofessori Markku Ojanen.”

 

 

Kuvituskuva: Kuvanmuokkaus AN. (Taustan kuva, Wikipedia, Iso Karhu)

 

INNOSTUTAAN, LEIKITÄÄN

En osaa selittää sanoin, olenko ja jos olen niin kuinka onnellinen. Oman pienuuden ymmärtäminen suuressa kaikkeudessa auttaa minua innostumaan uudestaan ja uudestaan kohtaamistani ilmiöistä ja ihmistä. Jatketaan askeleitamme yhdessä ja yksin, tässä ja nyt. Miltä huominen näyttää, sitä ei kukaan varmuudella voi kertoa. Parasta mahdollista on aina lupa toivoa.

Lapsen lailla aikuinenkin saa ja voi leikkiä. Haluan innostaa kaikkia käyttämään luovuuttaan jokapäiväisissä arkisissa asioissa, kaikessa tekemisessä. Miltä aivomyrskyt meidän päässämme näyttävät, siitä minulla ei ole aavistustakaan, kuten ei taivaan valtavista tähtikuvioistakaan. Otavan, Pohjantähden toki voimme omin silminkin kirkkaina talviöinä nähdä.

Mikro- ja makrokosmos eivät taida olla maailmamme ääripäitä, - ja ehkä ei alkua ja loppuakaan ole?

Siispä kannattaa vain olla, - sopivasti onnellinen.

Aimo Nyberg
aimonyberg(at)gmail.com

 

 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...