torstai 16. joulukuuta 2021

Ajankohtainen Vaskiluoto

 

 

Nyt vuoden 2021 lopussa on hienoa todeta, että Vaskiluoto kehittyy, menee eteenpäin eri intressit hyvin huomioiden.

Kolme tärkeää uutista

- Osayleiskaavasta 2040 on mahdollista antaa lausunto 23.12.2021 mennessä Vaasan kaupunkisuunnittelulle

 

- Wärtsilä on saanut Business Finlandialta merkittävän rahoituksen:

Wärtsilä käynnistää Suomessa kunnianhimoisen tutkimus- ja kehityshankkeen kohti päästötöntä merenkulkua

Wärtsilä käynnistää maailmanluokan tutkimus-, kehitys- ja innovaatiohankkeen nollapäästöisen merenkulun edistämiseksi yhdessä lähes 200 toimijan kanssa. Business Finland on myöntänyt hankkeelle 20 miljoonan euron rahoituksen veturiyritysten haastekilpailussa.

lue lisää

https://www.smarttechnologyhub.com/fi/wartsila-kaynnistaa-suomessa-kunnianhimoisen-tutkimus-ja-kehityshankkeen-kohti-paastotonta-merenkulkua/


- Mustasaaressa tänään 16.12.2021 18:00–20:00 Vaasan satamatien ympäristövaikutusten arviointiluonnoksen infotilaisuus

Tilaisuus pidetään Mustasaaren aikuisopiston Mustasaarisalissa, osoite Koulutie 1, Sepänkylä

Tilaisuudessa esitellään Vaasan Satamatien Vikby-, Fladan- ja 0- vaihtoehtojen ympäristövaikutuksia siltä osin kuin ne sijoittuvat Mustasaaren kunnan alueelle. Vaikutustenarvioinnissa pyritään myös huomioimaan Satamatien mahdollisen toteutuksen luomia uusia maankäytön ja rakentamisen kehittämismahdollisuuksia Mustasaaressa.

Huomioithan, että koronatilanteen vuoksi tilaisuuden osallistujilla tulee olla mukanaan koronapassi ja todistus henkilöllisyydestä.

Tervetuloa!

Lainaus päättyy

Mustasaaresta saamme toivottavasti kuulla hyviä uutisia. Pitkään vallinnut pattitilanne Vaasan ja Mustasaaren kesken on valitettavasti estänyt kohtuuttoman kauan alueemme kehitykselle välttämättömän valtion tiehankkeen eteenpäinmenon.

 

Satamatie uutisia odotellessa laitan linkin vielä asukasyhdistyksen lausuntoon Vaskiluodon osayleiskaavasta 2040. Olen ollut mukana yhdistyksen syyskokouksen nimeämässä työryhmässä, ja mielestäni lausuntomme on hyvä, asiallinen, ja ottaa kokonaisuuden hyvin huomioon.

Vaasan kantakaupungin asukasyhdistys VKA ry – Invånarföreningen i centrala Vasa rf 

https://vkaicv.nettisivu.org/ 

 

Ja tähän vielä linkki ko. kaavaluonnokseen (lausuntoaikaa 23.12. 2021 ast1)

https://www.vaasa.fi/tietoa-vaasasta-ja-seudusta/kehittyva-ja-kansainvalinen-vaasa/kaupunkisuunnittelu/yleiskaavoitus/vireilla-olevat-yleiskaavat/vaskiluodon-osayleiskaava-2040/


 

Kuva: AN. 6.12. 2016. Tässä ollaan menossa Vaskiluodosta Sundomiin päin. Vaskiluodon satama-aluetta kuvattu Myrgrundin sillalta.

 

Kuvat ja teksti: Aimo Nyberg, Vaasan kantakaupungin asukasyhdistys VKA ry:n varapuheenjohtaja
aimonyberg(at)gmail.com

 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...