sunnuntai 31. tammikuuta 2021

Kävelyllä ohi Patterinniemen

 

Tänään sunnuntaina oli upea talvinen ulkoilusää. Tein kunnon rantakävelyn, ja ehdin juuri sopivasti auringonlaskun aikaan tällaiseen paikkaan.


Eli silmieni edessä oli utuinen Eteläinen Kaupunginselkä, Sundominlahden perukka, ja selkäni takana Vanhan Vaasan kanava.

Metsät olivat lumisina auringonpaisteessa satumaisen kauniita. Monin paikoin rantaan johti kävelijöiden tallomat polut, joitakin suksien jälkiäkin näkyi ja hiihtäjiä jäälläkin. Suvilahden Patterinmäen tienoilla oli väkimäärästä päätellen erinomainen pulkkamäki. Tämä on ilmeisesti ihan virallinen kaupungin pulkkamäki, sillä mäen päällä oli nimikyltti: Appelsiinimäen pulkkamäki.

Lapsuuden kansakoululaulu tulee näillä keleillä mieleen: ” Helmikuu on tullut, tulleet valkohanget, pakkasherra nurkissa jo paukuttaa…”

Päivät pitenevät, aurinko nousee päivä päivältä korkeammalle, - toivotaan, että oikeaa talvea riittää muutamia viikkoja ainakin.

Kuvat ja teksti: Aimo Nyberg

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...