tiistai 19. tammikuuta 2021

Digiloikkaamaan

 

Digitaalisia palveluja myös Vaasan museoista

Alkuun on päästy, mutta lisää vauhtia vaan!

Tähän tarvitaan lisää resursseja eli rahaa, osavia tekijöitä, kunnollista panostamista sisältöihin, ja ennen kaikkea tahtotilaa suurella sydämellä! 

Tästä on hyvä mennä eteenpäin!

Erinomaisen hyvää julkisuutta Vaasan kaupunki sai kun Visitvaasa.fi valittiin Suomen parhaaksi verkkosivustoksi tämän vuoden 2021 alussa.

Lainaus VisitVaasan sivulta

”Finnish Web Awards palkitsi jo neljännen kerran Suomen parhaat nettisivujen suunnittelijat ja tekijät. Kilpailun pääpalkinnon voitti visitvaasa.fi. Finaaliin osallistujat valittiin yleisöäänestyksellä, joka keräsi ennätykselliset 285 000 ääntä.

FWA Grand Prix'n 2020 voittaja on kaikilla osa-alueilla vahvuutensa osoittanut visitvaasa.fi. Taidokkaasti viritetty ja hienosti toimiva sivusto kertoo yhtäaikaa persoonallisesta pienestä kaupungista ja maailmanluokan vierailukohteesta. Grand Prix'n lisäksi sivusto voittikin myös palkinnot parhaasta kuvituksesta, parhaasta teknisestä toteutuksesta ja parhaasta käyttöliittymäsuunnittelusta. Sivuston ovat tehneet Vaasan kaupunki, Vaasanseudun kehitys Oy, Vaasan seudun matkailu Oy, Merenkurkun maailmanperintö ry, Geniem Oy ja Solita Oy” 

Lue lisää 

Finnish Web Awards (fwa.fi) 

 

Myös Vaasan ja Vaasan seudun komeat kulttuurikohteet, museoiden laajat ja arvokkaat kokoelmat, ja myös julkinen taide kuten muistomerkit, patsaat, tutustumiskohteet Stundarsista Vähäänkyröön tulee saada ns. digitaalisen maailman kartalle!

Onko Vaasasta tämän haasteen vastaanottajaksi?

Lainaus sunnuntain (17.1.2021) Helsingin Sanomista: Digitaalisia museoita kannattaa kehittää

”Museoiden ja kulttuuriperinnön digitalisaation kuluttajasovellutukset ovat ottamassa ensimmäisiä mutta nopeutuvia askeleitaan. Suomessa voisimme olla edelläkävijöitä Euroopassa ja koko maailmassa.”
”Museotoiminnan ja kulttuuriperinnön digitalisaation edistämiseksi John Nurmisen säätiä ja suomen museoliitto lanseerasivat viime keväänä kunnianhimoisen Digimuseo.fi-palvelun. Palvelun kautta voi tutustua museoissa esillä oleviin näyttelyihin – kuten Presidentinlinnan virtuaalikierrokseen – ja lisäksi vielä kohteissa, joihin muilla keinoin ei ole pääsyä”

 

Vaasa on edelleen Suomen kulttuurikohteiden kärkeä

Kun sain 80-luvun alussa Vaasasta kuvataiteen lehtorin viran puhuttiin ylpeänä, että Vaasa on 3 – 4 merkittävimmän taidekaupungin joukossa. Tilanne on tästä hieman heikentynyt, mutta urheilutermein voi sanoa, että pääsemme edelleen playoff peleihin, eli paremmin menee kuin VPS:llä ja Sportilla.

Vaasan kaupungin Kulttuuri- ja liikuntalautakunta on toivon mukaan jatkossa tasapuolisesti molempien osa-alueidensa asialla.

Tulossa olevien kevään kuntavaalien yhteydessä on syytä puhua kuuluvaan ääneen myös Vaasan kulttuurisektorin voimallisesta eteenpäin viemisestä!  

Vaasalaisten taiteenkeräilijöiden luomat kokoelmat, tämän päivän taiteentekijöiden esille tuominen, kaupunkimme kauneus rakennuksineen ja julkisine taiteineen ansaitsevat tulla näkyviksi!

Nykypäättäjät ja tulevat päättäjämme – pro kulttuuri on olennainen osa koronan jälkeistä uutta normaalia!

Kuva ja teksti: Aimo Nyberg

aimonyberg(at)gmail.com

Suosittelen sivustoa 

https://digimuseo.fi/ 


 


 

Kuvituskuva. AN. Kuva näyttelystä: Karl Hedmanin syntymästä 150 vuotta (2014)

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...