keskiviikko 18. marraskuuta 2020

Vaasan kävelykeskustan laajentaminen

 

Vaasan kävelykeskustaa on tarkoitus vuoden parin päästä laajentaa. Hovioikeuden eteen asti, ja toiseen suuntaan rautatieaseman eteen tulevan liikenneympyrään saakka. Ja jatkossa laajentaa kävelykeskustaa edelleen yhdistämällä nykyinen city ja radan toiselle puolelle nouseva toinen keskusta (Wasa Station) ja myös linkittää ydinkeskusta vahvemmin kaupungin rantaan.

Lainaus kaupungin sivuilta

”Vaasan kävelykeskustan yleissuunnitelma on nähtävillä 20.11.-11.12.2020. Suunnitelmasta ja sen vaihtoehdoista voi silloin esittää mielipiteitä kaavoitukselle. Suunnitelmaan on nähtävilläolon aikana myös mahdollista ottaa kantaa Maptionnaire-kyselyn kautta. Nähtävilläolon jälkeen suunnitelmaa tullaan jatkokehittämään saadun palautteen pohjalta.”

Vaasan kaupunkisuunnittelun nettisivuilta löytyy viheralueiden ja julkisten ulkotilojen suunnittelu -kohdan alasivu: Vaasan kävelykeskustan laajentaminen

https://www.vaasa.fi/tietoa-vaasasta-ja-seudusta/kehittyva-ja-kansainvalinen-vaasa/kaupunkisuunnittelu/viheralueet-ja-julkiset-ulkotilat/vaasan-kavelykeskustan-laajentaminen/ 


Lainaus sivulta

Vaasan kävelykeskustan yleissuunnitelma

Vaasan kävelykeskustan laajentamiseksi ja kehittämiseksi tehdään Vaasan keskustan osayleiskaavaan perustuva yleissuunnitelma. Suunnitelman tarkoitus on toimia kokonaissuunnitelmana kävelykeskustan laajentamiselle ja ydinkeskustan katu- ja muiden yleisten alueiden kehittämiselle.

Suunnittelun tavoitteena on:

  • Ydinkeskustan elinvoimaisuuden, houkuttelevuuden, viihtyisyyden ja toimivuuden parantaminen.
  • Kävelykeskustan kehittäminen korkeatasoisena, omaleimaisena ja monipuolisena kaupunkiympäristönä.
  • Ydinkeskustan liikenteen rauhoittaminen ja sen kehittäminen erityisesti kävelijöiden ja pyöräilijöiden näkökulmasta.
  • Liikekeskustan kaupallisen menestyksen turvaaminen ja edistäminen.
  • Nykyisen liikekeskustan yhdistäminen liikekeskustan laajennusalueeseen (Wasa Station) sekä ydinkeskustan ja rannan linkittäminen vahvemmin yhteen.

Yleissuunnitelma koskee koko Hovioikeudenpuistikkoa, torin ympäristöä sekä osittain liikekeskustan palokatuja ja muita keskeisiä katualueita. Yleissuunnitelman periaateratkaisuista on tarkoitus edetä tarkempaan suunnitteluun ja toteutussuunnitteluun osa-alueittain. Toteutussuunnittelu tehdään yhteistyössä Kuntatekniikan kanssa, ja rakennustoimenpiteet on tarkoitus aloittaa vuonna 2021 tai 2022.

Vaasan kävelykeskustan yleissuunnitelma on nähtävillä 20.11.-11.12.2020. Suunnitelmasta ja sen vaihtoehdoista voi silloin esittää mielipiteitä kaavoitukselle. Suunnitelmaan on nähtävilläolon aikana myös mahdollista ottaa kantaa Maptionnaire-kyselyn kautta. Nähtävilläolon jälkeen suunnitelmaa tullaan jatkokehittämään saadun palautteen pohjalta.

 

Osallistu vastaamalla kyselyyn

Vaasan kävelykeskustan laajentamiseen ja kehittämiseen liittyvä kysely on auki 20.11.-11.12.2020.

 

Kuvituskuva: JD 18.9.2014. Kävelykeskusta aamusumussa Vaasa Cityssä.

 

Tekstin koonti Aimo Nyberg

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...