tiistai 17. marraskuuta 2020

Vaskiluodon metsän yleissuunnitelma

 

Vaskiluoto on suurten muutosten kourissa. Satama- ja teollisuusalueet aivan historiallisen ”kasvojen kohotuksen” vaiheessa. Myös kaupunkilaisten virkistysalueena toimivaa Vaskiluodon metsää halutaan kaupunkisuunnittelussa tehdä paremmaksi ja toimivammaksi. Mm. hiihtoladun osalta on pieni muutos tulossa.

Vaasan kaupunkisuunnittelun nettisivuilta löytyy viheralueiden ja julkisten ulkotilojen suunnittelu -kohdan alasivu: Vaskiluodon metsän yleissuunnitelma 

https://www.vaasa.fi/tietoa-vaasasta-ja-seudusta/kehittyva-ja-kansainvalinen-vaasa/kaupunkisuunnittelu/viheralueet-ja-julkiset-ulkotilat/vaskiluodon-metsan-yleissuunnitelma/ 

Lainaus sivulta

”Vaskiluodon metsän yleissuunnitelma kokoaa yhteen yleis- ja asemakaavojen tiedot sekä kuntatekniikan katu- ja reittisuunnitelmat. Tavoitteena on toimiva reitistö, metsän pirstoutumisen estäminen sekä alueen virkistys-, luonto- ja maisema-arvojen turvaaminen ja kehittäminen.”

Kannattaa katsoa sivulta nämä molemmat, eli kartta ja selostus

-  Vaskiluodon metsän yleissuunnitelmakartta

Lainaus

”Yleissuunnitelmakartta perustuu voimassa olevaan kaavatilanteeseen. Vaskiluodon metsän alueella on voimassa Vaasan yleiskaava 2030. Yleiskaavassa alue on merkitty yleiseen virkistys- ja ulkoilukäyttöön.”

- Vaskiluodon metsän yleissuunnitelmaselostus

Lainaus

”Yleissuunnitelma 21.8.2020 pohjautuu yleisötilaisuudessa esillä olleeseen luonnokseen. Suurin ero luonnokseen verrattuna on hiihtoradan uusi linjaus. Nykyiseen linjaukseen päädyttiin yhteistyössä liikuntapalvelun kanssa, koska hiihtorataa ei haluttu lyhentää kilometrillä, eikä hiihtoradan haluttu risteävän pihakadun ajoneuvoliikenteen kanssa. Hiihtoradan maisemallinen vaikutus on melko suuri noin 300 metrin matkalla pihakadun vartta, koska hiihtorataa ei pystytä rakentamaan välittömästi kiinni pihakatuun ja niiden väliselle alueelle ei jää ollenkaan tai jää vain vähän puustoa. Yleissuunnitelmaan on täydennetty yleisötilaisuuden jälkeen pyöräpysäköintialueilla, lintutornilla, talvisin jalkapallokentän pysäköintialueelle jäädytettävällä luistelukentällä, infotauluilla ja metsäpuutarha- tai pelikenttäalueella.”

Lainaukset päättyvät

 

Turvallista pyöräilyä talvikeleillä uudella Vaskiluodon pyöräilybaanalla, ja vauhdikasta hiihtämistä kuntoradalla ei voi saada toimimaan samanaikaisesti. Eli entistä hiihtoreittiä siis muutetaan. Risteyskohdat ovat poistumassa, kun uusi hiihtoladun reitti toteutuu kaupungin työnä. 

 


 

Kuvat: AN 9.11.2020. Vaskiluodon kuntoradan risteyskohtia

 

Kuvat ja tekstin koonti: Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...