keskiviikko 25. marraskuuta 2020

Onnittelut Kaj Höglundille

 

Suomen Kotiseutuliitto on monen pienen ja isommankin asukasyhdistysten kattojärjestö. Myös Vaasan kantakaupungin asukasyhdistys VKA ry kuuluu Suomen Kotiseutuliittoon.

Vaasan kaupunkikin on Suomen Kotiseutuliiton yhteisöjäsen.

Käy katsomassa millaista tämän valtakunnallisen liiton toiminta on

https://kotiseutuliitto.fi/ 


Nyt on syytä onnitella Kaj Höglundia!

Lainaus

Vuosikokous järjestettiin 400-vuotisjuhliaan viettävässä Kokkolassa Valtakunnallisten kotiseutupäivien yhteydessä. Koronaviruksen vuoksi kokous järjestettiin nyt poikkeuksellisesti elo-syyskuun sijaan 21. marraskuuta tarkoin turvatoimin.

Maakunnalliset valtuustoehdokkaitten valinta tehtiin keväällä niissä maakunnissa, joissa oli erovuoroinen valtuutettu.

Uutena valtuustoon valittiin Etelä-Karjalasta lappeenrantalainen eläkkeellä oleva pääinsinööri Timo Talonpoika, Lapista kolarilainen FM Hilkka Oksala, Pohjanmaalta vaasalainen maakuntamuseotutkija Kaj Höglund, Pohjois-Pohjanmaalta oulaistelainen kulttuurituottaja Tuula Aitto-oja sekä Uudeltamaalta porvoolainen tradenomi Anne Mattila ja helsinkiläinen YTK Elina Kultaranta.

Uusiksi asiantuntijoiksi valtuustoon valittiin Suomen Kuntaliiton erityisasiantuntija Päivi Kurikka ja arkeologi Andreas Koivisto, joka toimii Vantaa-Seuran puheenjohtajana.”

”Liiton päälinjoiksi vahvistettiin kestävä kotiseutu ja kotiseututyö, nuorten omaehtoinen kotiseututoiminta ja vuorovaikutteinen kotiseutuliike.”

Lainaus päättyy

Kaj on erinomainen valinta edustamaan Pohjanmaata. Maakuntamuseotutkijana hänellä on laaja näkemys koko alueestamme, niin historiallisiin kuin nykyhetkenkin moniin näkökulmiin.

Minulla on ollut ilo tuntea Kaj vuosikymmenien ajan. Kaj on pitkäaikainen Tähtitieteellisen yhdistyksen Vaasan Anromeda ry:n puheenjohtaja. Harrastus, joka on ollut minullekin läheinen. Hän on myös erinomainen lintukuvaaja, ja ahkera kuvien jakaja sosiaalisen median eri kanavilla. Hyvät muistot minulla on niinkin kaukaa, kuin kuvisopettaja urani alkuvuosilta. Muistan Kajn lukiolaisena, isona miehenä istumassa ahtaasti kuvisluokan pöytien ääressä. Osaaminen ja kiinnostus taiteisiin, taidehistoriaan ja omakohtaiseen tekemiseen oli minulle nuorelle opettajalle suurta iloa tuovaa, Kajn tekeminen oli poikkeuksellisen vahvan oloista. On hienoa, että hän on tehnyt merkittävän uran Pohjanmaan museon maakuntatutkijana. Uskon vahvasti, että mies on oikealla alalla! Yhteistyö hänen kanssaan on pelannut hienosti myös näissä minun eläkeajan harrastuksissani Vaasan patsaiden ja muistomerkkien parissa.  

Paljon onnea Kaj valinnastasi Suomen Kotiseutuliiton valtuustoon!

Aimo Nyberg

Kuvisope, eläkkeellä

 

Kuvituskuvat

Kokkolassa ja Vaasassa on paljon samaa. Myös kaupunkikuvassa.

Alun perin olin itsekin lähdössä näille viime viikonlopun Kokkolan Kotiseutupäiville, mutta rajoitusten ollessa edelleen näin tiukkoja, en sitten lähtenyt. 

Uusia kuvia ei minulla ole tähän laittaa, eli mennään näillä melkein 10 vuotta vanhoilla.

 


Kokkolassa oli asuntomessut vuonna 2011. Vaasasta tehtiin silloin messuille kokopäivän retki asukasyhdistysten neuvottelukunnan puheenjohtaja Peter Remahlin johdolla. Tutustuimme silloin uusimpiin rakentamisen trendeihin, ja kävimme myös messujen oheiskohteessa Neristanissa katsomassa miten taitavia entisöijiä, vanhojen rakennusten kunnostajia seudulta on aina löytynyt.

Korjausrakentamisesta erinomainen esimerkki oli messujen oheiskohde, kaupungin keskustassa, soitteessa Isokatu 36 oleva Knapen talo. Kuvat ovat vuodelta 2011.


KOKKOLA 400 vuotta 
 
Tutustu Kokkolan kaupungin nettisivuihin

https://kokkola400.fi/etusivu/

Teksti ja kuvat: Aimo

 

1 kommentti:

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...