lauantai 21. joulukuuta 2019

Uusi sovellus latujen, jäiden ja rinteiden tilanteesta

Toivotaan, että tälle sovellukselle tulee pian tarvetta.

Talvisille ulkoiluharrastuksille on Vaasassa tehty mielenkiintoinen palvelusovellus.

Nyt kun kelit ovat mitä ovat, sumuiset, kosteat päivät taitavat jatkua, ja joulusta on taas kerran tulossa Vaasassa lumeton, mustajoulu, niin nyt on hyvä aika perehtyä tähän uuteen sovellukseen:
 
https://www.vaasa.fi/ajankohtaista/uusi-sovellus-kertoo-ajantasaisen-tiedon-latujen-jaiden-ja-rinteiden-kunnosta/


Lainaus Vaasan kaupungin sivuilta

Uusi sovellus kertoo ajantasaisen tiedon latujen, jäiden ja rinteiden kunnosta 

Vaasan kaupungin ylläpitämien latujen, luistelualueiden ja laskettelurinteiden tilasta saa nyt ajantasaisen tiedon uuden sovelluksen avulla. Liikuntapaikkojen hoitajat päivittävät tietoja suoraan sovellukseen puhelimillaan. 

Käyttäjä näkee ajantasaisen tilanteen siitä, missä on esimerkiksi juuri hoidettu perinteisen tyylin hiihtoon soveltuva latu tai onko lähin luistelujää aurattu. Myös meren jäälle myöhemmin talvella vedettävät jääladut sekä viralliset pulkkamäet on merkitty erikseen kartalle. 

– Liikuntapaikkojen hoitajat päivittävät tietoja sovellukseen omien puhelimiensa avulla. Näin tiedot saadaan välittömästi sovellukseen samalla, kun liikuntapaikkaa hoidetaan ja huolletaan, kertoo liikuntapaikoista vastaava työpäällikkö Jari Kiveliö. 

Samasta sovelluksesta löytyvät myös tiedot Vaasan Latu ry:n Pilvilammella ylläpitämistä laduista sekä kaupungin virallisten pulkkamäkien sijainnit. 

Kohteista esitetään myös reittien pituudet ja valaistus 

Sivustolla esitetään kohteiden hoitotilanne ja hoitoajankohta. 

– Hoitotilanne kertoo esimerkiksi sen, onko ladun työstäminen jo aloitettu tai soveltuuko se vapaaseen tai perinteiseen tyyliin. Hoitoajankohta kertoo päivämäärän muodossa sen, koska kohdetta on viimeksi hoidettu, kertoo paikkatietoasiantuntija Martti Vaali. 

Laduista ja jääalueista saa esille myös listauksen, jossa viimeksi hoidettu latu tai jää näkyy ylimpänä. Sivuston kartoista löytyy myös muuta tietoa kohteista, kuten reittien pituus, valaistu aika, hoitoluokka sekä tiedot mahdollisesta pukuhuoneesta tai katoksesta jääalueilla. 

Sovellus toimii parhaiten tietokoneella, mutta skaalautuu myös mobiililaitteen pienelle näytölle kohtuudella. 

– Mobiilikäyttäjiä varten sivun vasemman reunan selitteessä on linkit, joista kartat saa isompana auki omaan välilehteen ja ovat paremmin käytettävissä mobiilissa, Vaali kertoo. 

Julkaistu: 20.12.2019

Lainaus päättyy

Sivulla on myös Anna palautetta- osio. Hyvät kehitysideat auttavat tekijöitä parantamaan sovellusta!
Kuvat: 25.2.2017. Hetkiä ennen auringonlaskua. Kävelyretki Pilvilammen itäpuolella, vaellusreitiltä väliltä parkkipaikka – Aurinkolaavu.
Kuvat: AN, 4.2.2017

Tässä vielä kuvaus, blogikirjoitus ko. talviretkeltä

http://vaasaennenjanyt.blogspot.com/2017/02/pilvilammella-tanaan.htmlKyllä se tästä! Talvi tulee, ja pakkasetkin. Ellei tämän vuoden puolella, niin viimeistään täydenkuun aikoihin, tammikuussa viikolla 2.


Kuvat ja tekstin koonti: Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...