tiistai 23. huhtikuuta 2019

Koulukatu 64 B

Marraskuussa 2017 seurasin uteliaana Koulukatu 64:ssa olleen suojellun rakennuksen nostoa kadun varrelta tontin sisäpihalle.

Ja hyvinhän se meni! Ammattilaiset olivat asialla.

Lue tämän blogin aikaisempi kirjoitus 24.11.2017.

http://vaasaennenjanyt.blogspot.com/2017/11/hirsitalon-siirto-onnistui.html


Osoitteessa Koulukatu 64 olleen rakennuksen on piirtänyt A. W. Stenfors, ja se on vuodelta 1905.

Hieno puutalo oli päässyt sadassa vuodessa jo huonoon kuntoon. Onneksi se oli mahdollista pelastaa, ja säilyttää, aikamoisella operaatiolla, nostamalla kokonaisena uuteen paikkaan pihapiiriin.


Nyt Koulukatu 64 B näyttää tältä.

Kuvat: AN 22.4.2019.


Koulukadun varrella muutos näyttää tältä


Kuva: AN 22.4.2019 


Kuva: AN 24.11 2017 


Kuva: AN 28.5. 2017 


Kaikille suojelluille rakennuksille ei Vaasassa ole käynyt näin hyvin. Asenteet rakennetun kulttuuriperinnön säilyttämiseen, kunnossapitoon, uusiokäyttöön ovat täällä Vaasassakin olleet kovin ristiriitaiset.

Mistään menneen museoinnista ei toki tarvitsekaan olla kyse. Onnistumiset näissä asioissa ovat aina eritahojen yhteistyön tulosta. Viranomaisten ja etenkin omistajien /kohteita omistuksiinsa hankkineiden rakennusfirmojen vuorovaikutusta tarvitaan, jotta kaupunkien katujen varsilla, ihmisten tutuissa kortteleissa säilyy oman alueen parhaat perinteet, sukupolvien jatkumot elämäntavoissa.

Ja samalla usko elämän jatkumiseen, eteenpäin menoon.uuteen aikaan. Luottamus siihen, että lapsillamme ja lastenlapsillamme on mahdollista elää hyvää ja turvallista elämää tulevina vuosikymmeninäkin.

Seuraa tätä blogia, - tulossa muitakin kohde-esittelyjä.

Rakennussuojelusta ja onnistuneista saneerauksista, suojelutyöstä löytyy Vaasassa hyviä esimerkkejä. Jos itse haluat tehdä jutun tästä aihepiiristä, otetaan kirjoitus ja mahdolliset kuvat kiitollisuudella vastaan.

Då och nu – Vaasa ennen ja nyt on asukasyhdistyksemme tämän vuoden päähanke.

Aimo Nyberg

Vaasan kantakaupungin asukasyhdistys VKA ry – ICV rf, varapj. ja tiedottaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...