maanantai 29. huhtikuuta 2019

Rojekti X = Päivitys 4/2019

Rojekti X = Päivitys 4/2019 

Lautapeli ensin, ja mobiilipeli myöhemmin

Vaasan kantakaupungin asukasyhdistys VKA ry:n yksi kotiseututyön muoto on ollut tehdä tutuiksi ja näkyviksi Vaasan patsaita ja muistomerkkejä.

Myös työssäni kuvataiteen opettajana nämä patsasasiat ovat olleet minulle vuosikymmenten ajan hyvin tärkeitä opetuksen sisältöjä. Oppilaitteni kanssa kävimme lähimmissä kohteissa, ja myös kuvasimme säännöllisesti kiinnostavia patsaita.

Asukasyhdistyksen pj:nä olen järjestänyt muutamia ”patsastreffejä”vuosien mittaan, näillä ideana on ollut kuulla toinen toistemme ajatuksia ko. muistomerkeistä. Vuorovaikutus on mielestäni tärkeää, toistemme kuunteleminen, ja erilaisten tulkintojen ymmärtäminen. Kokemukset muistomerkeistä ovat hyvin henkilökohtaisia.

Tällä tavalla olemme saaneet kokoon lisää faktaa ko. kohteista. Vuosina 2017 - 2018 toteutimme laajan Vaasan patsaiden, muistolaattojen ja muistomerkkien kartoituksen, ja kohteiden esittelyn tässä vaasaennenjanyt blogissa. Uutena, jopa ennennäkemättömänä ideana oli esitellä kohteita niiden paljastuspäivän mukaisessa järjestyksessä, koko vuoden kierron ajan. Tässä onnistuimme jopa uskomattoman hyvin!

Rojekti X= hankkeen päivityslista 4/2019

Katso listan lopusta myös leikkimeilinen tunnistamistehtävä!

Koottua, ja edelleen kuukausittain vuoden 2019 ajan päivittyvää listaa voi seurata nettiosoitteessa

https://rojektixon.blogspot.com/

Listan puutteista, virheistä, ja mahdollisesti löytyvien täydentävien kuvien osalta toivon yhteydenottoa.

Aimo Nyberg,
Rojekti X=:n inspiraattori, eläkkeellä oleva kuvisope

aimonyberg(at)gmail.com


Miten jatketaan? 

Rojekti X= hankkeelle on pariinkin kertaan haettu rahoitustukea Suomen Kulttuurirahastolta, vuosina 2017 ja 2019. Epäonneksemme tukea ei saatu vielä nytkään. Tämän kevään hankeanomus liittyi jo koossa olevan perusaineiston hyödyntämiseen. Ideaa oli alustavasti hahmoteltu Muovan kanssa, ja tavoitteena oli laatia Suomen Vapaudenpatsaaseen ja Vaasan eri alueiden patsaisiin ja muistomerkkeihin liittyvä mobiilipeli.

Toteutukseen, prototyypin tekoon olisi tarvittu pelialan osaajien ammattitaitoa Muovasta. Koska näihin kuluihin ei avustusta tullut, on unelmaa vielä lykättävä tuleville vuosille.

Ehkä hyvä näin. Nyt on palattava askel taaksepäin, ja edettävä asiassa pysymällä ns. ”maanpinnalla”.

Realistinen jatko hankkeelle, ja siis jopa ilman ulkopuolista tukea, on viedä peli-ideaa eteenpäin ns. vanhanaikaisesti, eli lautapelin suunnitteluna, ja ensin vain ”printtiversion” testailuina lautapeliharrastajien kanssa.

Tähän vaiheeseen satsataan siis nyt. Kesän aikana kuvataan kohteita lisää, ja käsikirjoitusta muokataan. Tavoitteina on yhdistää sekä pelin jännittävyyden takaaminen, että pelin opetuksellinen luonne.Kuvat: AN. Pelilaudan keskialueen alustavat ideat, ja luonnos pelissä käytettävästä patsaskortista


Lautapelin idea

Pelissä seikkaillaan Vaasan erialueilla, lähtöruutuina Vähänkyrön muistomerkit. Pelaajat tavoittelevat pääsyä Vaasan Cityyn ja Suomen Vapaudenpatsaalle. Matkan varrella on tarkoitus kerätä patsaskohteilla VaVaa, Vaasan Valuuttaa, jota tarvitaan pelissä etenemiseen, ja pelin loppuratkaisuissa. Pelin voittaa pelaaja, joka pääsee ”heiluttamaan” Vapaudenpatsaan lakkia.

Tämän enempää en peli-ideasta vielä kerro. Tarkoitus on, että pelin kehittämisestä kiinnostuneet voivat olla mukana tiimissä, kun ideaa ryhdytään testaamaan ja parantelemaan.

Yhteydenotot allekirjoittaneeseen,

Aimo Nyberg

aimonyberg@gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...