maanantai 22. huhtikuuta 2019

Lämpöaalto tulossa


Kuva: AN. 22.4.2019.

On taas se hetki keväästä, kun lumen ja jään on aika antaa tilaa valolle ja lämmölle!

Vaasan edustalla, Eteläisellä kaupunginselällä ja Sundominlahdella oli tänään maanantaina, 2. pääsiäispäivänä, selkeä käännekohta. Nyt lähtevät loputkin jäät! Sääennusteiden mukaan tämä viikko on todella keväinen, sää aurinkoinen ja lämpökin nousee kenties lähelle ennätyksiä.

Nyt on siis hyvä hetki nauttia ulkoilusta, seurata vaikka lintujen kevätmuuttoa, ja ihmetellä jokavuotisia pieniä ihmeitä, kun kasvit, ruohot heräävät eloon, muuttavat luonnon ympärillämme ensin vihreiden eri sävyiksi, ja jo juhannuksena kesän täyteläiseksi elinvoimaksi.

Kesät eivät ole ikuisia, sen me tiedämme oikein hyvin. Nyt on erinomainen hetki elää tässä ja nyt.

Viisastuin tänään taas, - tämän tiedon verran. Olen tullut Vaasaan vasta 1980-luvulla, enkä ehtinyt käydä koskaan Niemelän kahvilassa. En ole tähän mennessä edes tiennyt sen tarkkaa paikkaa Vaskiluodossa Niemeläntiellä. Legendaarisen kaunis, ilmeisesti Terijoelta jo ennen Suomen itsenäistymistä tänne tuotu rakennus on sijainnut kuvassa olevan ruohikon kohdalla. Kiitos opastuksesta Gitta!

Kaikenkattavasti säätietoja moni katsoo Norjan näkövinkkelistä

https://www.nordicweather.net/yrnoennuste.php?fi%7C636619

Kuva ja teksti: Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...