maanantai 1. huhtikuuta 2019

Ei voi olla totta?

Kaukana jossain -juttusarja, uutinen Seinäjoelta

Tässä vaasaennenjanyt -blogissa uutisoidaan myös isoja asioita, kun siihen on aihetta.

Eikä Seinäjokikaan ole kielletty aihe.

Avaruuden pääkaupunki

Seinäjoki on avaruuden pääkaupunki. Markkinointikonseptin lanseerattiin julkisuuteen onnistuneesti elokuussa 2018.


Lainaus sivulta

https://www.seinajoki.fi/seinajoenkaupunki/viestinta/avaruudenpaakaupunki.html

”Pohdimme, miten voisimme erottua näistä tavanomaisista "hyvä paikka asua, elää ja yrittää"- lauseista. Totesimme, että meidän täytyy tehdä asioita eri tavalla kuin perinteisessä kuntamarkkinoinnissa. Tarvitsemme jotain suurempaa.

Aloitimme siitä, missä olemme jo hyviä. Olemme rohkeita, tarvittaessa jopa hullunrohkeita. Olemme rentoja ja itsevarmoja. Meillä on tekemisen meininki. Jos jotain ei ole, se tehdään, kuten järvet tai vuori. Kaupungissa ei pelätä isoja asioita. Isot tapahtumat ovat tästä hyviä esimerkkejä. Ja sitten on tietenkin avara lakeusmaisema.

Siitä se sitten lähti.

Seinäjoki on avaruuden pääkaupunki, jossa on tilaa kaikelle hyvälle. Seinäjoella on tilaa asua ja kasvaa, tilaa yrittää ja menestyä. On tilaa tehdä, ideoida, innovoida ja ajatella. Tilaa kulttuurille, liikunnalle ja harrastuksille. On tilaa toteuttaa itseään, tilaa tavoitella unelmiaan ja tilaa olla rohkea.

Ennen kaikkea tilaa on onnistumiselle, onnelle ja hyvälle elämälle.”

Tutustu

www.avaruudenpaakaupunki.fi

www.capitalofspace.com
Nyt huhtikuussa saatiin jätti uutinen

Jotta Avaruuden pääkaupunki – sloganille löytyy uskottavuutta, päättivät viisaat Seinäjoen kaupungin markkinointiviestinnän toimeliaat naiset Krista, Anu ja Tytti hankkia nykypäivänä jo edullista tekniikkaa, automaattikamerarobotteja kuvaamaan avaruutta Seinäjoelta nähtynä.

Kamerat ovat skannanneet yötaivasta viime vuoden syyskuusta alkaen. Kirkkaina talviöinä on saatu talteen huimat määrät dataa, jota koneet seulovat läpi yötä päivää.

Yllätys oli valtaisa, - ja nyt mietitään kuumeisesti, miten tätä sensaatiouutista voisi hyödyntää, - kun kamerarobotit ilmoittivat löytäneensä valtavasta kuvamateriaalista jotain ennen näkemätöntä, täysin poikkeavaa.

Löydös on aivan uusi. Ja se tuli näkyväksi robottikameroiden kuvissa viimeisimmän täydenkuun aikana 20. ‎maaliskuuta‎ ‎2019, ‏‎22.07.26.


Pelkkä täysikuu ei ole mikään ihmeellinen näky.

Robottikameroiden automatiikka on ohjelmoitu tarkentamaan, zoomaamaan kameroita sellaisiin kohteisiin, jossa on joko outoja värejä, tai epätavallista liikettä. Useita kiinnostavia satelliitteja on saatu tästä syystä ns. haaviin, mutta ne eivät ole seinäjokisia Pub Lab Centerin tarkkailijoita sen ihmeellisimmin kiinnostaneet. Romuakin siellä taivaalla näyttäisi kyllä olevan yllättävän paljon.

Sen sijaan valoilmiö, vilkkuvat kolme täplää, täydenkuun lähes alareunassa (maasta katsottuna kaakossa) ovat nyt vailla selitystä. Robottikameroiden kuvasarjoja analysoimalla ovat seinäjokiset, apuun pyydetyn Vaasan tähtitieteellisen yhdistyksen Andromedan vetäjän Kaitsu Korkealehdon kanssa, päätyneet kahteen vaihtoehtoiseen tulkintaan. Joko kyseessä on SOS-merkki. Ilmeisesti todiste Kuun pimeällä puolella fiktiona esitetyn yhteisön oikeasta olemassaolosta, ja heidän raha tai muusta avunpyynnöstä. Toinen spekulaatio voisi olla havaintolaitteiston hakkerointi, jonkun ulkopuolisen tahon tahallinen sabotaasi. Nyt vaan toivotaan, ettei tämä uutinen leviä someen, ja pilaa Seinäjoen hyvin alkanutta Avaruuden pääkaupunki kampanjaa.

Ensimmäiset tiedotustilaisuudet ennen maailman laajuista uutisointia järjestetään tänään 1.4. 2019 klo 16.00 sekä Seinäjoella että täällä Vaasassa. Seinäjoella Pub Lab Centerissä, ja Vaasassa Little Hub Pubissa. Tilaisuudessa näytetään videokuvaa, ja valokuvia.
Kuvalainaus: Seinäjoki Avaruuden pääkaupunki Pub Lab Center.

Todella hämmentävää! Valot sammuivat ja syttyivät uudestaan koko illan ajan, aina tasatunnein, minuutin ajaksi? Hätä taitaa olla suuri, ovatko akut loppumassa, tai onko kyseessä mahdollisesti hyökkäysvaroitus?

Uutisen välitti: Max G. Aprilsson
Kuvamanipulaatiot, teksti: Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...