keskiviikko 12. joulukuuta 2018

Tämä jakoon

Terveisiä kotiseutuliitosta!

Asukasyhdistyksemme on Suomen kotiseutuliiton jäsen.

Lainaus yhdistyksellemme tulleesta s-postista.

Kotiseutuposti on kotiseutu- ja kulttuuriperintötyön ajankohtaislehti, jonka sähköinen versio on vapaasti luettavissa netissä. Toivomme että jaatte linkkiä eteenpäin jäsenillenne ja yhteistyökumppaneillenne.

Kotiseutuposti 4/2018 on ilmestynyt

Lue maksutta netissä:

www.kotiseutuliitto.fi/kotiseutuposti

tai

www.issuu.com/kotiseutuliitto/docs/kotiseutuposti_4_2018 (Issuu-näköisversio)


Kotiseutupostin 4/2018 teemana on kulttuuriperintö, eurooppalaisen teemavuoden kunniaksi. 

Riitta Vanhatalo kertoo pääkirjoituksessaan suomalaisten kasvaneesta kulttuuriperintöinnostuksesta. Sitä ilmentää mm. museoiden kävijäennätykset. Samaa osoittaa Suomen ensimmäinen kulttuuriperintöbarometri, josta ilmenee, että suomalaiset pitävät kulttuuriperinnön säilyttämistä tärkeänä. Lue tuloksista lisää sivulla 11. 

Sivulla 8 ja 9 kerrotaan kansikuvan 13-vuotiaasta Jaakko Rikalaisesta, jolla on työn alla jo neljäs kansallispuku. Rikalaisen antaumuksellinen paneutuminen harrastukseensa ja käsityöperinteen ylläpito valittiin Vuoden kotiseututeoksi 2018. 

Vuoden kotiseututeokseksi valittiin Ilkka Teerijoen kirjoittama ja Hämeenlinna-Seuran kustantama Hämeenlinna vallankumouksen vuosina 1917 - 1918. Anna Kortelaisen valitsemasta voittajateoksesta kerrotaan sivuilla 18 - 19. 

Sivuilla 3, 16 ja 17 esitellään Kotiseutuliiton uusi hallituksen puheenjohtaja Sampo Suihko, joka pitää erityisesti monikulttuurisuutta ja kestävää kehitystä keskeisenä osana kotiseututyötä. 

Näistä ja monesta muusta kotiseutu- ja kulttuuriperintötyön ajankohtaisesta asiasta voit lukea lehden sivuilta. 

Antoisia lukuhetkiä! 

www.kotiseutuliitto.fi 

www.kotiseutuposti.fi


Blogikirjoituksen välitti Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...