torstai 20. joulukuuta 2018

Aurinko horisontin yllä

Niin vähän aikaa aurinko on Vaasassakin tähän aikaan vuodesta horisontin yläpuolella, ettei sitä ihan joka päivä edes ehdi huomata. Täysin pilvisinä päivinä ei ollenkaan. Hämärän hetket ovat, ja ainakin tuntuvat olevan, läsnä koko ajan. Ulkoisessa ja sisäisessä todellisuudessamme.

Näin ennen joulua on taas vuoden pimein aika. Kohta mennään kuitenkin kohti juhannusta!

Vuodenkierto, neljä vuodenaikaa, - kyllä, - ne tekevät meistä juuri suomalaisia. Tähän on totuttu, tästä osataan nauttia kaikkine elämän iloineen, suruineen, juuri tästä vuodenaikojen vaihtelusta luomme tunnelmalliset hetket arkeen ja juhliin.


Näkymiä parvekkeeltamme RaastuvankadultaKuva parin päivän takaa, keskipäivän näkymä etelään päin. 18.12.2018. klo 12.46.

Aurinko on noussut Vaasassa 10.09 ja laskee jo 14.51. Päivän pituus 4 h 41 min. Kesäaikaan aurinko on hyvin korkealla Sundominlahden yllä. Nyt kaari lahden päällä jää hyvin matalaksi. Uimahallin takan on pesäpallokenttä, jonka siirtämisestä tai paikoilleen jättämisestä päättäjät ja suunnittelijat etsivät parhaillaan ratkaisua. Sairaalan savupiipun kohdalla on menossa parkkihallin korottaminen kahdella kerroksella.


Tänään 20.12. 2018 klo 9.49.

Ennen auringonnousua horisontissa punertaa. Meiltä parvekkeelta nähtynä ja kuvattuna aurinko nousee näin vuoden pimeimpään aikaan jalkapallostadionin takaa, Korkeamäen suunnasta. Elisa-stadionin edessä tehdään moottoritiellä muutostöitä.

Näin talvipäivänseisauksen aikaan (tarkka aika tänä vuonna on 22.12.2018 klo 0.23) voi asiaan perehtyä esim.

Wikipediassa: Talvipäivänseisaus

https://fi.wikipedia.org/wiki/Talvip%C3%A4iv%C3%A4nseisaus

Kuvat ja teksti: Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Päivitetään yhdessä Rojektin sivuja!

    Rojektissa on kohteita jo melkoinen määrä. Aika ajoin pienempiä ja isompiakin päivityksiä kohde-esittelyihin on tehty ja saadaan varmast...