keskiviikko 28. helmikuuta 2018

Saunatalon kortteli

Lainaus kaupungin kaavoituksen sivuilta

https://www.vaasa.fi/kungorelser/saunatalon-korttelin-luonnokset-nahtavilla

Saunatalon korttelin luonnokset nähtävillä!

kuulutusaika 20.2.–6.3.2018

Luonnos nähtävänä: Saunatalon kortteli (ak1085) Asemakaavan ja tonttijaon muutos koskee 4. kaupunginosan korttelia 8 sekä osia Konepajakadusta ja Pitkänlahdenkadusta. Suunnittelualue rajautuu Konepajakatuun, Vöyrinkatuun ja Pitkänlahdenkatuun. Asemakaavan muutosluonnos on nähtävänä kaavoituksessa ja kaavoituksen kotisivuilla 20.2.–6.3.2018. Luonnoksesta voi esittää mielipiteitä kaavoitukselle nähtävilläoloaikana. (maankäyttö- ja rakennuslaki 62 §, maankäyttö- ja rakennusasetus 30 §)

Lainaus päättyy

Vau! Nyt on kohteesta, Saunatalon korttelista tehty todella ansiokas selvitys!

Saunatalona tunnetusta talosta on saatu selville aivan uskomattoman paljon asiaa, ja myös kuvia ja dokumentteja. Suosittelen tutustumaan! Selvitys löytyy siis tämän blogikirjoituksen alussa mainitulta Vaasan kaupungin kaavoituksen sivuilta, ko. kohteen kohdalta:
SELVITYKSET: Saunatalon ja Niemelän talon kulttuurihistoriallinen selvitysLainaus ko. selvityksen tekstin alkusanoista:

ALKUSANAT

Tämä kulttuurihistoriallinen selvitys liittyy asemakaavan muutokseen, joka koskee ns. Saunatalon ja Niemelän talon korttelia Vaasan Vöyrinkaupungissa osoitteessa Vöyrinkatu 42–46. Korttelissa on kaksi rakennusta: Saunatalo sekä nykyisin Niemelän talona tunnettu rakennus. Selvityksessä on käyty läpi näiden kahden rakennuksen rakennushistoria pääpiirteittäin sekä rakennusten nykytilanne.

Lisäksi kummankin rakennuksen osalta luodaan katsaus alkuperäisten pääkäyttötarkoitusten historiaan yleisemmin. Selvitys on tehty kaavoituksessa. Rakennukset on arvotettu työryhmässä, jossa ovat olleet mukana rakennustarkastaja Paula Frank rakennusvalvonnasta, rakennustutkija Outi Orhanen Pohjanmaan maakuntamuseosta, arkkitehti Timo Viitala talotoimesta sekä kaavoitusarkkitehdit Anne Majaneva, Kati Vuohijoki ja Esko Härkönen kaavoituksesta.

Selvityksen lähteinä on käytetty maastokäyntien lisäksi rakennusvalvonnan ja sosiaaliviraston arkistomateriaalia, kaupungin kunnalliskertomuksia, lehtiartikkeleita, kirjallisuutta sekä haastatteluja. Selvitys ei ole kattava (ns. rakennushistoriaselvitys) vaan yleispiirteisempi kulttuurihistoriallinen selvitys kaavoitustyön pohjaksi.
Vaasa 20.11.2017 Esko Härkönen, kaavoitusarkkitehti

Lainaus päättyy


Kaavoituksessa on osaavaa väkeä!

Vaasan kaupungin kaavoituksessa tehdään hienoa työtä, kiitos tästä.
Asukasyhdistyksessämme pyrimme olemaan mukana kaupungin kehittämisessä, ja tässä tarkoituksessa annamme mielellään lausuntoja, mielipiteitä ajankohtaista kaava-asioista.
Saunatalon korttelista on lausunto tulossa 6.3. mennessä.

Aimo Nyberg VKA ry, pj.
1 kommentti:

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...