tiistai 20. helmikuuta 2018

Ajankohtainen sarjakuva-albumi

Vaasassa tuleva viikonloppu on Jääkäriteeman superviikonloppu. Ohjelmaa on monessa paikassa, on paraateja, on luentoja, on musiikkia. Unohtaa ei sovi tätä aiheeseen liittyvää sarjakuvakirjaakaan.


Lainaus Vaasan kaupungin sivuilta

https://www.vaasa.fi/tiedote/jaakarit-viisi-kertomusta-kilpailee-sarjakuva-finlandian-voitosta

Jääkärit-näyttelyn yhteydessä julkaistiin sarjakuvataiteilija Mika Lietzénin albumi Jääkärit – Viisi kertomusta. 64-sivuinen sarjakuva-albumi avaa uusia näkökulmia näyttelyn teemoihin, mutta toimii myös itsenäisenä teoksena. 

Sarjakuva-albumi on julkaistu sekä suomen että ruotsin kielellä ja tekstit on saatavissa myös englanniksi, saksaksi, venäjäksi sekä arabiaksi. 

Sarjakuvakirjaa voi ostaa mm. Pohjanmaan museon kahvilan kaupasta, Museokatu 3, 65100 Vaasa. 

Vaasan kaupungin museoiden julkaisema Mika Lietzénin sarjakuvakirja Jääkärit – Viisi kertomusta on ehdolla Sarjakuva-Finlandia-tunnustuspalkinnon saajaksi. Palkinto myönnetään kotimaisesta ansiokkaasta sarjakuva-albumista ja se jaetaan Tampere Kuplii –sarjakuvafestivaalin yhteydessä 23.3. 

Ehdokkaiksi ilmoitettiin yhteensä 54 sarjakuva-albumia, joista Tampere Kuplii ry:n asettama nelihenkinen raati valitsi finaaliin kymmenen. Raati totesi albumien tason jälleen kerran korkeaksi ja valinnan vaikeaksi. Tämän vuoden palkinnon saajan valitsee avaruustähtitieteen emeritusprofessori Esko Valtaoja. Palkintosumma on 5 000 euroa. Palkinto jaetaan nyt yhdennentoista kerran. 

Uusia näkökulmia Jääkärit-näyttelyn teemoihin 

Jääkärit – Viisi kertomusta julkaistiin Pohjanmaan museon Jääkärit-näyttelyn avajaisten yhteydessä viime syksynä. Sarjakuva-albumi avaa uusia näkökulmia näyttelyn teemoihin mutta toimii myös itsenäisenä teoksena. 

Jääkärien tarinoihin mahtuu intoa, seikkailuhenkeä ja romansseja, mutta myös epävarmuutta, koti-ikävää ja pelkoa. Kuolemankin kanssa tehdään tuttavuutta. 

Kirjan tekijä Mika Lietzén kertoo, että tarinat ja niiden päähenkilöt ovat fiktiivisiä, mutta ne mukailevat todellisia historiantapahtumia. 

- Jääkärien kuten muidenkin sotilaiden historia on melko mieskeskeistä. Tässä oli pyrkimys kuvata tapahtumia myös muista näkökulmista. Kertojina ovatkin mm. keski-ikäinen värväri, liepajalainen ilotyttö ja Arcturus-laivan laivapoika, paljastaa Lietzén. 

Lietzén on tyytyväinen siitä, että kirja kiinnostaa. 

- Kaikki Sarjakuva-Finlandian palkintoehdokkaat ovat erittäin hyviä. Jääkärit ovat hyvässä seurassa, iloitsee Lietzén.

www.sarjakuvafinlandia.fi

Lainaus päättyy


Pohjanmaan museolla sunnuntaina 25.2. 2018

Lainaus

https://www.vaasa.fi/tiedote/jaakareiden-vaasaan-saapumisen-100-vuotispaivan-yleisotapahtuma-pohjanmaan-museolla

Sunnuntaina helmikuun 25. päivänä tulee kuluneeksi 100 vuotta siitä, kun Saksassa koulutettujen jääkärien pääjoukko palasi Suomeen Vaasan kautta. Tämän kunniaksi järjestetään Pohjanmaan museolla ilmainen yleisötapahtuma ja myös Jääkärit-näyttelyn pääsee katsomaan maksutta. 

Tulevana viikonloppuna 23. – 25.2. 2018 Vaasassa voi nähdä ja kokea jääkäritunnelmaa

Katso koko ohjelma täältä

https://www.vaasa.fi/uutinen/100-vuotta-jaakareiden-kotiinpaluusta-tapahtumat-vaasassa


Tämän blogikirjoituksen koonti: Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...