lauantai 24. helmikuuta 2018

Jääkäreiden kotiinpaluun 100 -vuotisjuhlintaa Vaasassa

Vaasa, lauantaina 24.2.2018


Odotusta… tuhansien muiden lailla!

Jääkärien kotiinpaluun 100 v. juhlaparaatin päätteeksi oli luvassa ainutlaatuinen Hornet hävittäjän näytöslento Sundominlahden yläpuolella, aivan Vaasan kantakaupungin edustalla.

Haasteellisissa olosuhteissa, aikamoisessa pakkasessa ja vastavalossa, sain sentään otettua tänään yhden kuvan niin, että kuvassa on samaan aikaan Jääkäripatsas (osa) ja Hornet hävittäjä.


Somessa on jo onneksi jaossa sekä upeita videoita että kännykkä- ym. valokuvia, niin paraatista kuin lentonäytöksestäkin. Mahtavaa, että kuvamateriaalia laitetaan jakoon!


Paikalla oli valtavasti väkeä, kovasta pakkasesta huolimatta. Tapahtumia seurattiin jo ennen puoltapäivää Kauppatorilla, heti sen jälkeen Puolustusvoimien katselmusta, paraatia Vaasanpuistikkolla, ohi Jääkäripatsaan ja kohti Vaskiluotoa.


Jääkäripatsas oli myös hyvin monen kiinnostuksen kohteena. Kuvia siitä pystyi ottamaan erinomaisissa olosuhteissa.


Paraatista lähetettiin ohjelmaa livelähetyksenä Yle Areenassa. Ohjelman voi myös nyt jälkikäteen katsoa Yle uutiset Pohjanmaan sivulta
https://areena.yle.fi/1-4370271

Facebookista, Vaasan kaupungin sivulta löytää katsottavaa, samoin paikallisten sanomalehtien digilehdistä, ja yksityisiltä ihmisiltä faceosoitehaulla #‎jääkärit100‬

Kuvat ja teksti: Aimo Nyberg

Ps. huomenna sunnuntainakin voi vielä osallistua juhlallisuuksiin. 25.2.2018 on kulunut tasan sata vuotta jääkäreiden pääjoukon paluusta kotimaahan S/S Arcturus aluksella Vaasan Vaskiluotoon.

Sunnuntain 25.2. ohjelmassa on

10–11.15 Jumalanpalvelus Vaasan kirkossa
12 Seppeleenlasku Jääkäripatsaalle Hovioikeudenpuistossa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...