maanantai 18. joulukuuta 2017

Valtuuston kokousta seuraamaan

Tänään Vaasan valtuutetuilla on vuoden viimeinen kokous.

Lainaus Vaasan kaupungin sivuilta

Kaupunginvaltuuston kokous 18.12.2017 klo 18 

Tällä kertaa käsiteltäviä aiheita ovat muun muassa Vaasa Arenan investoinnin rahoitus ja talousarvio 2018 ja taloussuunnitelma vuosille 2019-2020. Kokousta voi tuttuun tapaan seurata hallintotalon lehtereiltä (Vaasanpuistikko 10) tai katsoa suorana internetin kautta. Mikäli suora lähetys menee ohi, voi kokouksen tunnelmiin palata tallenteen kautta:

http://vod.kepit.tv/vaasa.html

Kokouksen esityslista ja myöhemmin myös pöytäkirja löytyvät täältä:

www.vaasa.fi/paatoksenteko/esityslistat-ja-poytakirjat

Lainaus päättyy


Seurataan kaupungin nettisivuja!

Virallinen tieto löytyy, kuten pitääkin, kaupungin omilta ilmoituskanavilta.

Sanomalehtien kautta meille välittyvät, kahvipöytäkeskusteluihin asti tulevat uutiset, ovat toimitettuja ja siis usein lyhennettyjä, ja toisinaan yksipuolisiakin totuuksia. Tästä syystä seuraan itse mielelläni kaupungin omaa tiedottamista. Ja tottakai myös tulevien suunnitelmia, kuten kaavoituksen suunnitelmaluonnoksia ja prosessien etenemistä päätöksiin asti.

Asioista perillä oleminen on edellytys myös sille, että asukasyhdistyksemme voi ja kykenee antamaan lausuntoja, kommentoimaan, ja tarvittaessa myös kritisoimaan virkamiesten ja päätöksentekijöiden näkemyksiä.

Omalta kohdaltani haluan sanoa, että Vaasassa nettitiedottaminen osataan, hoidetaan ihan ok - helppoahan riittävän ja asiallisen kaksikielisen tiedotteiden tekeminen ei tietenkään ole.

Tietotekniikka, ohjelmistovaatimukset on sitten jo eri asia, on haasteellista pysyä ns. vauhdissa mukana. Kaikenlaisia päivityksiä tulee nykymaailmassa kovin tiheään tahtiin. Ehkä monille on tuttu tunne, että miksi tällaisessa oravanpyörässä oikein ollaan? Ja mihin tämä maailma vielä menee?

No, mukana on hyvä yrittää pysyä. Tätä mieltä haluan olla. Kunhan muistamme rauhoittaa taas joulun ajan sen mukanaan tuomalle tunnelmalle ja perinteille.


Oletko koskaan käynyt kaavoituksen nettisisuilla?

https://www.vaasa.fi/node/1581

Tai esimerkiksi sivulla Mitä kaupunginhallitus päätti? kannattaa vierailla säännöllisesti.

Ainakin jos itse ottaa kantaa asioihin, tulee mielestäni faktat olla hallussa.

Lainaus

Mitä kaupunginhallitus päätti? -juttusarjassa esitellään kaupunginhallituksen kokouksissa tehtyjä päätöksiä tiivistetyssä muodossa ja kansantajuisesti. Juttusarjan tavoitteena on tuoda kunnallista päätöksentekoa ja päätettäviä asioita avoimesti ja ymmärrettävästi kuntalaisten tietoon.

https://www.vaasa.fi/paatoksenteko/paattajat-ja-valmistelijat/kaupunginhallitus/mita-kaupunginhallitus-paatti

Lainaus päättyy


Vaasan päättäjille kiitokset taas tästä vuodesta! 

Suomi 100, Yhdessä tillsammans juhlavuosi on saatu arjen ja juhlien osalta kunnialla maaliin.
Edessä on varmasti edelleen isoja päätöksiä, suuria haasteita, - näin ne vuodet tuntuvat vierivän. Tänään on huomenna eilinen. Lyhin päivä on vain puolen vuoden päässä pisimmästä.

Aimo NybergKuva: AN.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...