perjantai 29. joulukuuta 2017

Jaa sinäkin kirjoituksiasi, kuviasi

Tämä blogi, Vaasa ennen ja nyt, on mennyt eteenpäin taas tänäkin vuonna 2017. Blogijuttuja on saatu kasaan vuoden 2017 aikana yhteensä 280. Se on ilman muuta paljon, hyvä suoritus.

Blogikirjoittamisessa on oltava sellainen rytmi, että uutta juttua tulee säännöllisesti. Muuten lukijoiden kiinnostus katoaa.

Vuoden 2017 suureen juttumäärään vaikuttivat isot kokonaisuudet, kuten Vaasan patsaisiin ja muistomerkkeihin keskittyvä Rojekti X= juttusarja. Siinä on esitelty vuoden mittaan jo yli 100 kohdetta.

Myös kuukausittain tehdyt jutut, vuoden mittaiset eli 12 kirjoituksen kokonaisuudet toivat jatkuvuuden tuntua mielestäni hienolla tavalla. Vaskiluoto mielessäin -sarjaa julkaistiin kuukausien puolessa välissä, (15.7.2016 – 15.6.2017), ja vuoden 2017 alusta alkoi Rolf Holmin kalenterikuviin perustuva Samoilla paikoilla -kirjoitussarja. Siinä vertailtiin vaasalaisia maisemia ja rakennettuja kohteita Rolfin akvarellimaalausten ja tänä vuonna ko. kuukautena samoista kohteista otettujen valokuvien avulla.

Vaasa ennen ja nyt -otsikko on tietenkin ehtymätön aihe, jota monet muutkin erityisesti kuviin keskittyvät nettisivustot ansiokkaasti tuovat esiin. On upeaa, että erilaisia sivustoja on, erilasiin painotuksin. Vuorovaikutteiset sivustot, kuten fb-sivut, joissa on kommentointimahdollisuus, ja peukuttamismahdollisuus, ovat mielestäni myös aivan mahtavia!

 … 

Nyt uuden vuoden 2018 lähestyessä, esitän tätä blogia lukeville hartaan toiveen, hyvin helposti toteutettavan unelman!

Arvoisat tämän blogin lukijat! Ryhtykää jakamaan omia kirjoituksianne, pieniä tai isompiakin juttujanne tähän blogiin. Kuvien kanssa tai ilman. Ja aiheesta kuin aiheesta (jotenkin kuitenkin Vaasaan liittyvää). Ilman apuanne entinen meno ei tällä sivustolla jatku.

Eli laitetaan konsepti ns. uusiksi, eli tehdään juttuja yhdessä, keksitään uutta, ideoidaan tämä foorumi uudelle tasolle!


Tämän sivuston taustalla on ollut Vaasan kantakaupungin asukasyhdistys VKA ry – Invånarföreningen i centrala Vasa rf. Olen toiminut yhdistyksen puheenjohtajana vuodesta 2009. Tämä pj:n ylläpitämä vapaamuotoinen blogi perustettiin v. 2011 (alun perin mainostamaan yhtä tilaisuutta Arbiksella, jossa esiteltiin vanhoja ja uusia vaasakuvia).

Asukasyhdistyksemme ”porskuttaa eteenpäin” ihan kohtuullisella tavalla. Tammikuun 9. päivän järjestäytymiskokouksessa sovitaan taas työnjaosta. Toivotaan, että yhdistykselle saadaan uutta vauhtia, ja viimeistään kevätkokouksessa myös uusi vetäjä, puheenjohtaja. Oman roolini yhdistyksessä toivon jäävän esim. tämän blogin ylläpitoon, ja mahdollisesti muuhun tiedotuspuolen tehtävien hoitoon.

Jatkossa on ilmeisesti järkevää keskittää yhdistyksen virallinen tiedottaminen kokonaan omalle sivulleen, eli jo nytkin olemassa olevalle nettisivulle
http://vkaicv.nettisivu.org/
Tämänkin sivun päivitykseen on löydyttävä tekijöitä.

Erityisesti tämän Vaasa ennen ja nyt sivuston roolia kaikille avoimena, ja erilaisia näkemyksiä julkaisevana sivustona on minun mielestäni nyt syytä entisestään vahvistaa.
Kuva: AN. Keskelle kuvaa on liitetty Vaasan vaakuna.


Suomi 100 v. Yhdessä – tillsammans – juhlavuodesta siirrytään nyt vuosilukuun 18.

Ei unohdeta kuitenkaan vielä tätäkään, hienoa tapahtumarikasta Suomen itsenäisyyden juhlavuotta.

Palaa hetkeksi vielä muistelemaan ja nauttimaan Suomen 100 v. juhlavuoden virallisesta nettisivustosta.

http://suomifinland100.fi/


Ollaan yhteydessä,
ja lähetä juttuja, kuvia julkaistavaksi tässä blogissa osoitteeseen

aimonyberg(at)gmail.com

Hyvää Uutta Vuotta kaikille

Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Päivitetään yhdessä Rojektin sivuja!

    Rojektissa on kohteita jo melkoinen määrä. Aika ajoin pienempiä ja isompiakin päivityksiä kohde-esittelyihin on tehty ja saadaan varmast...