sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Puollamme Metsiensuojeluesitystä

Lainaus päivän Pohjalaisesta (23.4.2017)

Kirves syytä nostaa seinälle 

TERHI EKOLA

"Viisi Vaasan seudun luontoyhdistystä esittää Vaasalle ja Mustasaarelle, että ne perustavat 10 uutta luonnonsuojelualuetta. Vaasassa kyse on 0,72 ja Mustasaaressa 0,05 prosentista maapinta-alasta. Ei paljosta. 

Yhdistykset perustelevat metsien olevan tärkeitä luonnon monimuotoisuuden ja virkistyksen kannalta. Niissä on havaintoja 37 tarkkailtavasta lajista. Kaupunki on kuitenkin jo hakannut eräässä näistä muutaman hehtaarin. 

Luonto on tärkeä vetovoimatekijä kasvavalla seudulla. BBC julkaisi juuri Merenkurkusta jutun, jossa se hehkuttaa saaristomme mystistä tunnelmaa ja maankohoamista. 

Vaasan on syytä ripustaa kirves varaston seinälle. Tuskin kannattaa kävellä niiden yli, jotka haluavat säilyttää metsiä. Yhdistysten taustalla on suuri joukko asukkaita. Ei olisi hullumpi päätös suojella metsiä ja antaa niitä lahjaksi jälkipolville."


Asukasyhdistyksemme hallitus otti asiaan kantaa kokouksessa 4.4. 2017.

Tuemme Luonto-Liitto Pohjanmaan, Merenkurkun lintutieteellisen yhdistyksen, Ostrobothnia Australiksen, Suomen luonnonsuojeluliiton Pohjanmaan piirin ja Vaasan ympäristöseuran suojeluesitystä ”Vaasan ja Mustasaaren arvometsiä – 10 suojeluehdotusta luonnon ja ihmisten hyväksi” (www.sll.fi/pohjanmaa/vaasa/Metsiensuojeluesitys).

Toivomme Vaasan kaupungin ja Mustasaaren kunnan ryhtyvän aktiivisesti edistämään näiden kymmenen arvometsän suojelua.

Pj. Aimo Nyberg, siht. Anttu KankaanpääKuvat: AN. 22.7.2012. Kuntorataa ja Haukilammen kosteikkoa Vaskiluodossa.

Kuvat ja tekstin koonti Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...