sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Korkeus on suhteellista

Jostain luin, että kun asuu viidennessä kerroksessa tai ylempänä, niin menettää tuntemuksen siitä, että kuuluu vielä katutasoon, ja on kosketuksessa muiden ihmisten kanssa. Alemmissa kerroksissa asuvat ovat vielä ikään kuin yhtä ympärillä sykkivän elämän kanssa.

Asumme vaimoni kanssa kerrostalossa, nykyään enää kaksistaan. Kuudennessa kerroksessa. Taidan siis olla arveluttava tapaus kirjoittamaan mitään korkeasta rakentamisesta? En kyllä itse mitenkään koe, että olisimme jotenkin ulkona muista, talomme väestä, tai muutenkaan vaasalaisesta elämästä.

Otetaan tähän ensin esimerkki maailmalta, pilviin kurkottamisesta!

Lainaus Tieteen kuvalehdestä 6/2016, ilmestynyt 20.3.

” IRAK HALUAA MAAILMAN KORKEIMMAN RAKENNUKSEN

Irakissa soditaan, mutta arkkitehdit jaksavat visioida. Basran kaupunkiin maan eteläosaan on suunnitteilla 1152 metriä korkea 230-kerroksinen pilvenpiirtäjä (Persianlahden morsian). Jos suunnitelma toteutuu, Dubain Burj Khalifa joutuu luopumaan maailman korkeimman rakennuksen tittelistä.”

Lue myös ja katso kuva: Tekniikka ja Talous-lehti

http://www.tekniikkatalous.fi/tekniikka/rakennus/irakiin-suunnitellaan-maailman-korkeinta-rakennusta-1152-metrinen-pilvenpiirtaja-6091361


Kuva: AN. Vaasan entisen linja-autoaseman maisemissa, 28.2.2016.

Tähän kortteliin on suunnitteilla korkeaa rakentamista eli Wasa Station hanke.

Tutustu tähän projektiin netissä: (esittelyvideo) https://www.youtube.com/watch?v=eTdP43RubB0

Korkea rakentaminen Vaasassa nousee takuuvarmasti myös esille tulevana tiistaina 5.4. klo 18 – 20 Arbiksella kaupunkisuunnittelun järjestämässä kuulemis- ja keskustelutilaisuudessa.

Ole sinäkin paikalla kertomassa omia näkemyksiäsi asiasta!

Teksti ja kuva: Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...