perjantai 30. tammikuuta 2015

Ei vain vaasalaisten satamatie

Katso kuva netistä sivulta http://midwayalignment.eu/sv/ 

MIDWAY ALIGNMENT of the Bothnian corridor

Eilen 29.1.2015 Vaasa-opistolla järjestettiin infotilaisuus kaikille kiinnostuneille Vaasan satamatievaihtoehdoista. Tärkeä aihe veti paikalle valitettavan niukan yleisön.

Tilaisuudessa saatu informaatio oli todella hyvä. Selväksi tuli koko suunnittelu- ja päätöksentekoprosessin kulku, ja myös se, että toteutus on vielä todella kaukana.

Vähäisemmälle huomiolle jäi se tosiasia, että ko. Vaasan satamatiehanke on osa suurempaa kuviota. Siis maakuntatason, valtakunnantason ja jopa rajat ylittävää EU-tason liikenneyhteyksien suunnittelua.

Vaasalaisten ja mustasaarelaisten mielipiteet suunnitteilla olevasta Vaasan satamatiestä ovat tottakai tärkeitä. Jokaisella meillä on oikeus tulla kuulluksi.

Asiat näyttäytyvät kovin erilaisilta katseltaessa tielinjausten vaihtoehtoja
- mustasaarelaisen maanviljelijän näkökulmasta
- Vaasanpuistikolla asuvan vaasalaisen näkökulmasta
- Sepänkylästä Vaasaan töihin/ostoksille tulevan näkökulmasta

ja todella toisenlaiset visiot nousevat esiin, kun huomioidaan suuremmat mittasuhteet, pohjois-eurooppalaiset ja globaalit karttalinjaukset.

Näistä ja siis Vaasan keskeisestä paikasta ja merkityksestä, ovat puhuneet täällä Vaasassa mm. kaksi samat nimikirjaimet omistavaa nuorta miestä.

Molemmat ovat merkittäviä valtakunnan tason poliitikkoja.

Janne Sankelo, Kansallisen Kokoomuksen varapuheenjohtaja ja kansanedustaja. Eduskunnassa liikenne- ja viestintävaliokunnassa ja maa- ja metsätalousvaliokunnassa. On myös Pohjoismaiden neuvoston jäsen.

Joakim Strand, juuri uudelleen valittu Vaasan valtuuston puheenjohtaja, RKP:n kansanedustajaehdokas, Vaasan Uumaja yhteyksien ja Pohjoismaisen yhteistyön vahva kannattaja. Aktiivi hyvin monessa asiassa.

Molemmat herrat ovat siis ehdolla tulevissa kevään eduskuntavaaleissa, siis jo alle 80 päivän kuluttua! (19.4.)

JS potenssiin kaksi, - siinä nuorekasta potentiaalia tulevillekin vuosille ajamaan Vaasanseudun ja vaasalaisten asiaa!Toinen ajankohtainen linkki rautatieyhteyden tärkeydestä Vaasan satamalle
http://midwayalignment.eu/sv/hamnbanan-ar-en-viktig-transportled/

Teksti: Aimo Nyberg, puoluepoliittisesti sitoutumaton

Ps. Eduskuntavaalien lähestyessä kansanedustajaehdokkaiden kirjoitukset, lyhyet tai pidemmätkin jutut, ovat erittäin tervetulleita! Asukasyhdistyksemme on puoluepoliittisesti sitoutumaton, ja arvostamme erityisesti avointa, keskustelevaa, vuorovaikutteista asioihin vaikuttamista.

Kirjoitukset ja mahdolliset kuvat voi lähettää osoitteeseen aimonyberg(at)gmail.comLoppuun vielä kevennyksenä vanhoja värivalokuvia merellisestä Vaasasta.

Kuvat: Kari Hallantien kokoelmat  Kuvien skannaus: AN.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...