perjantai 8. elokuuta 2014

Diakuvat digikuviksi


Alkuperäinen diakuva Kari Hallantieltä. Skannaus ja muokkaus: AN.

Onnistuivat! Myös diakuvat saatiin tänään Kasarmilla Taiteiden Yön digikuvatapahtumassa skannattua niin onnistuneesti, että nyt myös näitä kuvia voidaan jatkossa käyttää kuvituksena mm. tässä Vaasa ennen ja nyt blogissa. Samoin Tapio Parkkarin ja Christian Olssonin vastaavissa foorumeissa.

Jos siis tiedät, että sinulla on arkistoissasi merkittäviä Vaasa -aiheisia diakuvia, niin ei muuta kuin etsimään ne esiin, ja ota yhteyttä tämän päivän skannaustapahtuman järjestäjiin (Tapio Parkkari, Cristian Olsson, Henrik Eriksson, Aimo Nyberg /aimonyberg[at]gmail.com )

Suuria määriä diakuvia emme ota skannattavaksi, eivätkä ihan kaikki kuvat välttämättä sovellu julkaistaviksi kyseessä olevilla sivustoilla, mutta erityisesti historialliset kuvat tärkeistä tapahtumista, tapahtuneet muutokset rakennetussa ja luonnonmaisemissa, inhimilliset, koskettavat tarinat, kohtalot, - nämä aihepiirit ovat ensisijaisia kiinnostuksemme kohteita.

Kuvien jakaminen on tätä päivää!
Oman historian arvostaminen on tie ymmärtää myös omaa aikaa!

Aimo Nyberg

1 kommentti:

  1. Mielenkiintoinen iltapäivä vaikkei niin runsaasti tullut väkeä skannamaan. Mutta he jotka tulivat toivat hienojen kuvia mukanaan. Tällaiset tilaisuudet ovat tärkeitä, täällä voidaan vaihdella tietoa ja kokemuksia, koska pahinta mitä voi tapahtua on että valokuvaalbumit ja kenkälaatikoittan kuvia joutuu roskaastioihin. Sydäntä särkee kun laatikoittain myydään vanhoja valokuvia huutokaupassa. Tiedot puuttuvat ja ne ovat tuntemattomille arvottomia. Moni ehkä arastelee tuoda kuviaan skannattavaksi, mutta pelko on turha, koska me Vaasakuvien keräilijät ja taltiojat halumme kulttuurikuvia, maisenmakuvia, kuvia muuttuvasta kaupungista ja nostalgiakuvi. Henkilökuvat tarkkoine tietoineen kuluuluvat perheelle ja suvulle.

    Kiitos kun sain olla mukana.
    Christian Olsson
    Kerään valokuvia, pienpainatteita, etiketteja, posikortteja ja kirjoja jotka käsittelevät Vaasaa, suomeksi ja ruotsiksi.

    VastaaPoista

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...