tiistai 26. elokuuta 2014

Ennen ja nyt


Kuva: AN. 24.8.2014.

Vaskiluodon sillalla oleva Merikotkapatsas – Suomen ilmailun muistomerkki on varmaankin yksi vaasalaisten parhaiten tuntemista muistomerkeistä.

Tämänkin kohteen taustat, historiaa, on aika ajoin syytä ”palauttaa mieliin”.

Varsinkin nuoremmille vaasalaisille ja täällä vieraileville turisteille tämän luontoaiheisen patsaan yhteys Suomen ilmailun historiaan, ja siis ensimmäisen lentokoneen lentoihin Suomessa, siis täällä Vaasassa Sundominlahdella, on hyvä kertoa uudelleen ja uudelleen.

Katso lisää Vaasan patsaita ja muistomerkkejä - Kultiva


Samasta kohteesta eri aikoina otetut valokuvat ovat erittäin kiehtovia.

Jos kotialbumeissa on upeita kuvia esim. historiallista tapahtumista, on erittäin mielenkiintoista etsiä ko. tapahtumapaikka, ja käydä siellä tänään, - kameran kanssa!

Tämä blogisivustomme on erinomainen paikka myös julkaista näitä kuvapareja. Tarjoa rohkeasti kuviasi, jakaminen on tätä päivää!
Lähetä materiaali s-postilla osoitteeseen aimonyberg(at)gmail.com
Kuvien mukaan lyhyet selostukset ajankohdasta, paikasta ym. perustietoja. Mahdolliset pidemmätkin tarinat ovat myös tervetulleita.

Pienimuotoista vanhojen paperikuvien ja diojen skannausapuakin voit tiedustella allekirjoittaneelta.

Kuvat: Heikki Salminen, 12.10.1969. Suomen ilmailun muistomerkki, Merikotkapatsas Vaskiluodon sillalla paljastettiin. (kuvat oppilaani perhealbumista)

Näiden yllä olevien mustavalkoisten valokuvien, ja alla olevan värikuvan kuvausajankohtien väliin mahtuu varmaankin tuhansia ja tuhansia valokuvia tästä samasta kohteesta.

KATSO Googlen kuvahaulla joitakin, esim. hakusanalla Kotkapatsas+Vaasa

Kuva: AN. 24.8.2014.

Lisää ennen ja nyt kuvapareja vaasalaisista aiheista tulossa syksyn mittaan.

Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...