keskiviikko 27. elokuuta 2014

Ja voittaja on...

VAASAN RAVIRADAN ALUEEN IDEAKILPAILU ON RATKAISTU

Katso lisää Vaasan kaupungin sivuilta

Voitto meni Ruotsiin. Tai siis ryhmälle, johon kuuluu arkkitehteja ja maisema-arkkitehteja kahdeksasta maasta. Onnittelut TEAMille!

1. Palkinto: “Inside Outside Vaasa”
Työryhmä: Mandaworks + Hosper Sweden.
Tekijät / tekijänoikeus: Martin Arfalk, Patrick Verhoeven, Nicholas Bigelow, Andrei Deacu, Chuhan Zhang, Maria Gregorio, Carlos Dias ja Monica Liocaite

Voittajaehdotus palkittiin 50000 eurolla.

2. Palkinto: “KAUPUNKILAINEN”

3. Palkinto: ”Sormuskello”

Vaasan kaupunki järjesti raviradan alueen maankäytön suunnittelusta yleisen suunnittelukilpailun viime vuoden lopulla. Tavoitteena oli kehittää nykyistä ravirata-aluetta asuntopainotteiseksi kaupunginosakeskukseksi.

Nykyinen raviradan alue on noin 16,7 hehtaaria laaja alue, se sijaitsee keskusta-alueen välittömässä läheisyydessä Hietalahden kaupunginosassa.

Voittajatyön perusteella alueen maankäytön suunnittelua jatketaan. Tavoitteena on laatia yleispiirteinen kaavarunko ja sen perusteella alueen asemakaava.

Vaasan kaupunkisuunnittelun väki saa olla todella tyytyväinen huiman projektin nyt päästyä maaliin, - siis suunnittelukilpailun osalta. Varsinaiseen työhön päästäneen vasta tämän kilpailuvaiheen jälkeen. Ajan kanssa joudutaan etenemään. Toteutukseen päästään vuosien saatossa, sillä piirrettävää ja päätettävää riittää vielä yllin kyllin.

Projektiin liittyvää materiaalia, kuvia ja selostuksia, on kaikkien asiasta kiinnostuneiden katseltavana netissä niin suuret määrät, että niihin perehtymiseen menee aikaa tuntikaupalla. Oli erittäin hienoa, että tällainen arkkitehtuuri kilpailu Vaasassa järjestettiin. Erityisen ansiokasta on myös se, että kilpailuehdotuksia pääsi kommentoimaan kuka tahansa, eli kaikki asiasta innostuneet. Tämä prosessi on nyt hyvin dokumentoituna nettisivuilla. Tämän työn tehneet ovat kiitoksensa ansainneet!

Ei pelkästään lopputulos vaan koko prosessi osoittaa hyvin sen, että Vaasassa ollaan tälläkin osaamisen osa-alueella ajan tasalla, ja vahvaa otetta sekä kunnianhimoa on riittävässä määrin ratkoa tulevaisuuden vaikeitakin haasteita.

Aimo Nyberg

Kuva: AN. Vaasan Ravirata Hietalahdessa. (19.11.2011)

Kolme sukuplvea sitten, 1930-luvulla, tämän peltoalueen ojia pitkin pääsi talvisin luistelemaan, aina merelle asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...