maanantai 25. elokuuta 2014

Iloinen uutinen

Ely-keskuksen tämän päiväinen tiedote on iso, ja jo kovasti odotettu uutinen!

Aktiivinen asiaan vaikuttamisen aika on nyt siis alkamassa!

Tästä on kyse: (lainaus tiedotteesta, jonka voi lukea kokonaan alla olevasta linkistä)  

Vaasan satamatiestä tehdään ympäristövaikutusten arviointi (Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus)

Tiedote/Meddelanden 2014-08-25
Linkki tiedotteeseen

Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (ELY-keskus) on käynnistänyt ympäristövaikutusten arviointimenettelyn (YVA-menettelyn) Vaasan satamatiestä välillä Vaskiluoto–Vähäkyröntie. Työ on jatkoa vuonna 2010 valmistuneelle pääsuuntaselvitykselle, jossa tien sijaintivaihtoehtoja selvitettiin alustavasti.

Yhteys Vaasan satamaan Vaskiluotoon on Vaasanseudun logistiikkajärjestelmän kehittämisen merkittävä painopiste. Tieyhteys satamaan kulkee nykyään Vaasan keskustan läpi ja raskas liikenne aiheuttaa haittaa asutukselle ja ruuhkauttaa katuverkkoa. Vaasan kaupunki ja Mustasaaren kunta ovat toteuttamassa uutta logistiikka-aluetta lentokentän itäpuolelle. Tavoitteena on tarjota erityisesti logistiikka-alan yrityksille ja toiminnoille alue, joka kytkeytyisi hyvin eri kuljetusmuotojen infrastruktuuriin. Logistiikka-alue on valtateiden 3 ja 8, lentokentän ja rautatien läheisyydessä, ja tulevaisuudessa valtatien 8 mahdollisen uuden linjauksen tuntumassa. Sataman kehittämisen kannalta on myös tärkeää varmistaa, että Vaskiluotoon on rautatieyhteys, joka mahdollistaa nykyistä suuremmat kuljetusmäärät turvallisesti. (tiedote jatkuu)

VKA ry:n viime vuosien yksi tärkeimmistä asioista on ollut löytää ratkaisuja kaupungin läpiajavan raskaanliikenteen aiheuttamiin ongelmiin. Jotain parannuksia kaupunki on onnistunut tekemään viime vuosina, mutta oikeasti ratkaisu löytyy vasta silloin, kun Vaasan satamasta ja Vaskiluodon koko alueen teollisuuslaitoksista rekat ajavat Sundomin kautta maailmalle, eivätkä siis aja enää Vaasan Cityn läpi.

Vaasan Satamatiesuunnitelmia olemme puolustaneet kaikissa mahdollisissa yhteyksissä, ja sen suunnittelua olemme toivoneet kiirehdittävän. Nyt on vihdoin saatu uutta toivoa hankkeen eteenpäin menosta!

Meidän kantakaupungin asukkaiden on nyt annettava äänemme kuulua, kun kuulemistilaisuuksia tullaan järjestämään! Ellei nyt ilmaista kantaamme, on jatkossa turha valittaa Vaasanpuistikon, Koulukadun ym. keskikaupungin katujen raskaanliikenteen aiheuttamista haitoista ja vaaratilanteista.

Aimo Nyberg VKA ry:n puheenjohtaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...