perjantai 13. kesäkuuta 2014

Vielä yksi kukka-aihe


Kuva: AN. 12.6.2014. Vieraslajeista lupiini on yksi yleisimmistä. Tienvarret, purkutyömaat, täyttömaat ovat usein lupiinien valtaamia.

Kuvassa olevalle alueelle lähelle entistä linja-autoasemaa on tulossa mittavia rakennusprojekteja tulevien vuosien aikana. Klemettilä Pohjoinen, Wasa Station-hanke etenevät vauhdilla kohti toteutusta.

Lupiinien ja muidenkin vieraslajien jatkuva leviäminen tulisi saada jollain lailla estettyä. Aikoinaan Vaasassakin järjestettiin talkoita mm. jättipalsamia vastaan. Anna Swanljungin ollessa vielä Vaasassa ja ympäristöseuran puheenjohtajana talkoita oli vuosittain. Onko tällaista toimintaa vielä, ja kuka järjestää? Pitääpä kyselle asiasta.

Vieraslajit portaali kerää paikallisia havaintoja haitallisista vieraslajeista.

Suomessakin on jopa lähes 300 lajia, jotka olisi hyvä saada pois luonnosta, tai ainakin niiden leviäminen olisi syytä estää. Jättiputki-, jättipalsami- tai vaikkapa uusista etanalajihavainnoista voi kertoa maa- ja metsätalousministeriön ja eri järjestöjen yhteistyönä ylläpitämässä vieraslajit portaalissa. Palvelu on otettu käyttöön 27.5.2014.

Aimo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Päivitetään yhdessä Rojektin sivuja!

    Rojektissa on kohteita jo melkoinen määrä. Aika ajoin pienempiä ja isompiakin päivityksiä kohde-esittelyihin on tehty ja saadaan varmast...