lauantai 7. kesäkuuta 2014

Aamupäivällä

Sisäsatamassa alkukesän kalamarkkinoilla 

Tapahtuma on jo vuosikausia kuulunut jokavuotisiin lomakauteen siirtymisrutiineihimme. Näin olemme vaimon kanssa siirtyneet ruokavaliossamme kesän herkkuihin, kalaruokiin ym. ”kevyempään” syömiseen.

Sisäsatamassa kalamarkkinoilla on yleensä paljon väkeä, ja tunnelma korkealla, niin oli nytkin.

Kotiin tuomisia löytyi suoraan kalastajilta, tällä kertaa savustettua siikaa ja säilöttyä kalaa. Kalakeittoa ja muita kalaherkkuja oli myynnissä todella paljon. Myös muualta päin Suomea, monenlaisia tuotteita oli tarjolla. Hamstraamiseen ei tällä kertaa kuitenkaan sorruttu.

Yhteen kilpailuunkin osallistuttiin. Piti tunnistaa kalalajeja, - toivottavasti arpaonni suosii, ja saamme palkinnoksi kalastusvälineitä. Kalastusharrastuksen pariin on aina välillä tehnyt mieli palata, mutta toistaiseksi tämä on jäänyt vain aikomuksen asteelle.

Ohjelmassa oli myös Onkikilpailu kaupunginvaltuusto vastaan urheilukalastajat. Emme jääneet sitä seuraamaan, koska olimme lähdössä vielä toiseenkin tämän päivän tapahtumaan, nimittäin Stormossenille tutustumaan.

Maksuttoman Kalamarkkina -tapahtuman järjesti Österbottens Fiskarförbund www.fishpoint.netKuvat: AN. 7.6.2014
Tiedotuspisteessä jaettiin tietoa kalasta ja kalastuksesta. Kalojen tunnistustehtävä ei ollut ihan helppo.Monenlaisia herkkuja oli tarjolla, osa jopa reseptien kera.
Kalojen kanssa sopii tottakai uudet perunat sipulin ja muiden tilpehöörien kanssa.


Hieno tapahtuma, kesäkauden avaus taas koettu Vaasan alkukesän kalamarkkinoilla!

Aimo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...