maanantai 2. kesäkuuta 2014

Itsenäisyys karnevaalit!

Palosaaren karnevalit 3.-5.6.2014

Kesäkuu Vaasassa alkaa hienosti järjestöjen ja asukkaiden tempauksella! Tapahtumia on Palosaaren torilla, Merimuseon rannassa, Setlementillä, Kissatalolla, ainakin näillä paikoilla, mahdollisesti paljon muutakin löytyy paikanpäältä.

Myös asukasyhdistyksemme, kuten kaikki muutkin Vaasan asukasyhdistykset, on kutsuttu mukaan!


Kutsu Vaasan asukasyhdistyksille

Ihmisten keskellä, ihmisten kesken

Palosaari on ”valtio valtioss’” niin kuin ”Pohjanmaan helmi” -laulussa sanotaan. Palosaari julistautuu leikkimielisesti itsenäiseksi 3.6. ja sitä juhlitaan kolmepäiväisillä kaupunginosakarnevaaleilla. Idea itsenäiseksi julistautumiseen ja karnevaalijuhlaan syntyi Suomen Setlementtiliiton koordinoiman Uusi paikallisuus – hankkeen ohjausryhmässä. Hanke pyrkii vahvistamaan yhteisöllisyyttä paikallisista lähtökohdista käsin ja toimii viidellä eri paikkakunnalla Suomessa. Palosaarella hanke on perustanut Järjestöfoorumin, joka on paikallisten yhdistysten ja toimijoiden yhteistyöelin. Järjestöfoorumi otti idean karnevaaleista innostuneesti vastaan ja yhdisti voimansa sen toteuttamiseksi.

Itsenäisellä valtiolla on toki oltava oma lippu ja päämies. Palosaaren koulun oppilaat haastettiin tekemään lippuehdotuksia ja asukkaita pyydettiin ehdottamaan sopivia pormestariehdokkaita Palosaarelle. Näistä järjestettiin kansanäänestys toukokuun aikana. Lippuja sai käydä äänestämässä Palosaaren kirjastossa ja ääniä annettiin yhteensä 81. Lipuksi valittiin kaunista sinitaivasta ja lokkeja esittävä kolmasluokkalaisen Ronjan lippuehdotus. Pormestarinvaalissa ehdokkaita oli 10, ääniä annettiin yhteensä 405 ja eniten ääniä (93) sai Juha ”Mehis” Wahlström, jonka moni tuntee nuorisotila Saippiksen pitkäaikaisena työntekijänä.

Mehis ottaa Palosaaren pormestarin arvonimen ja siihen liittyvät kunniamerkit vastaan itsenäisyysjuhlassa Palosaaren torilla tiistaina 3. kesäkuuta klo 18.30 alkaen. Juhlallisuuksiin kuuluu pormestarin lukema itsenäisyysjulistus sekä teatteriryhmä Palosaaren Pisaroiden esittämä ”Pohjanmaan helmi” –laulu ja Mansikkasaari-kuvaelma. Kaikki ovat tervetulleita juhlimaan!

Karnevaalien ohjelma on tämän kutsun liitteenä, mutta uusia tapahtumia ilmoitetaan myös viime hetkillä. Ohjelmaa päivitetään hankkeen kotisivuille www.uusipaikallisuus.fi sekä facebook-sivulle (PalosaariUP)

Anne Majaneva Projektipäällikkö
Uusi paikallisuus – hanke, Vaasan Palosaaren osahanke Suomen Setlementtiliitto ry Vaasan Setlementtiyhdistys, Huvilakatu 1, 65200 Vaasa 050 593 0186, anne.majaneva(at)setlementti.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...