sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Vaasan satamatietä odoteltaessa


Kuva: Asko Halme

Vaasan Satamasta voi tänäkin päivänä ajaa kaupungin ulkopuolisille pääteille kahta kautta.

Valitettavasti valtaosa raskaasta rekkaliikenteestä valitsee reitiksi läpiajon Vaasan Cityn kautta. Kaupungin ydinkeskustassa tämä huomataan. Asianlaita on ikävä, ja asiasta valittaminen kuuluvaa. Tosiasia lienee, että näin on vielä erittäin pitkään.

Toinen ajoreitti on mahdollinen jo nyt. Satamasta pääsee kaupungin ulkopuolelle ajamalla Sundomin keskustaan, ja sieltä pääteille, etelään ja pohjoiseen johtaville valtateille. Sundomin keskustassa asukkaat vastustavat tätä, tiet kun ovat siellä kapeita, ja paikoitellen kovin mutkikkaitakin.

Vaasan satamatien suunnittelu on käynnissä, eli suunnittelurahaa on käytössä (Satamatien yleissuunnitelma). Mahdollisesti suunnittelua haittaa ja hidastaa Vaasan ja Mustasaaren yhteistyön puute. Kuntaselvittäjät Jan-Erik Enestam ja Ossi Repo toivottavasti huomioivat tämänkin kuntalaisten jokapäiväiseen arkeen liittyvän asian.

Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...