perjantai 18. huhtikuuta 2014

K.A. Nyströmin valokuvia

MENNEITÄ MAISEMIA, Pohjanmaan museo
19.04.2014 - 01.06.2014
Karl Alfred Nyströmin valokuvia 1950-luvun Vaasasta.

Näyttely sijaitsee Pohjanmaan museon kahvilassa Café Novassa.

POHJANMAAN MUSEO ja TERRANOVA - MERENKURKUN LUONTOKESKUS
Museokatu 3, 65100 Vaasa | Puh. +358 (0)6 325 3800
Avoinna ti, to, pe, la ja su 12-17, ke 12-20, ma suljettu Pääsymaksu 5/3 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.

Café Novaan, jossa K.A. Nyströmin valokuvat ovat esillä, ei tarvitse maksaa sisäänpääsyä. (Ellei sitten samalla innostu katsomaan hienoa KERÄILIJÖIDEN näyttelyä yläkerrassa. Suosittelen)


Vanhojen valokuvien buumi Vaasassa

Kuvanmuokkaus, tekstilisäys: AN. Postikorttikuva. Valokuva Vaasasta noin 100 vuoden takaa. Vaasan Kauppahalli.

Vaasaan on syntynyt melkoinen buumi vanhoista valokuvista!

Tämä on hienoa. Netissä on monta foorumia, jossa esitellään kaikenlaisia Vaasaan liittyviä valokuvia, ja niistä käydään sitten pitkiäkin keskusteluja. Buumin taustalla on monta aktiivia, yksi tärkeä taho muiden konkareiden ohella on ilman muuta Österbottens traditionsarkiv, ja siellä työskentelevät Vasa förr och nu -aktiivit!

Buumi jatkunee, - vähitellen eläköityvät suuret ikäluokat ovat kiinnostuneita omista juuristaan, ja oman kotikaupunkinsa vaiheista, - ja ehkä myös tästä uudesta ihmeellisestä digitaalisesta tekniikasta.

Valokuvaamien on tänä päivänä tosi helppoa, hyvin suosittu harrastus. Myös vanhojen kuvien siirtäminen digimuotoon / jakaminen eteenpäin, on vähitellen tullun jokamiehen ja naisen taidoksi.

Museot ja arkistot ovat tekemässä erityisen hienoa työtä tuodessaan näyttelyihin ja erilaisiin tilaisuuksiin, ja nettifoorumeille näitä vanhan ajan kuvatunnelmia.

Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...