tiistai 1. huhtikuuta 2014

Ei voi olla totta!

Tänään aamulla töihin kävellessä pysähdyin hetkeksi Kauppapuistikolla tämän taloraunion eteen.

Paikalla jo olevat muut uteliaat väittivät nähneensä kahden suuren harmaan linnun asettuneen taloksi vintille. Sisään ne olivat menneet kurkihirren alta, mutta kurkia ne eivät kuulemma olleet. Joutsenia, hanhia, kurkia ja mm. isokoskeloja on kyllä jo viime päivinä nähty lentävän Vaasankin yli kohti pohjoisia pesimäalueitaan.

Ehdotin lastenvaunuja työntävälle nuorelle parille, että pesää tekevä lintupari voisi olla haikarapariskunta. Tulen klo 11 - 12 maissa takaisin kiikarin, lintukirjan ja kameran kanssa ”bongaaman” tämän harvinaisuuden. Vaimokin varmaan tästä innostuu, haikaraa kun emme ole vielä tänä vuonna bonganneetkaan.

Harvinaiset lajit ovat tietysti mukavia siinä mielessä, että luonnon elinvoimaisuus näkyy kaupungeissakin. Monesti kuitenkin liito-oravat, viitasammakot ym. ja pesivät linnutkin mutkistavat rakentamisaikatauluja. Mitenköhän tässä tapauksessa käy?

Muutkin uteliaat, mennään puolilta päivin tarkistamaan tilanne. Samalla kannattaa katsoa kaupungin katujen nimiä. Ainakin Rantakatu on saanut uuden, pelkästään ruotsinkielisen nimen, kun kaupunki on rahapulassaan ryhtynyt myymään katujen nimiä. Nikolainkaupungin nimeä valtuutetut eivät onneksi halunneet ottaa käyttöön.

AN

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Päivitetään yhdessä Rojektin sivuja!

    Rojektissa on kohteita jo melkoinen määrä. Aika ajoin pienempiä ja isompiakin päivityksiä kohde-esittelyihin on tehty ja saadaan varmast...