tiistai 29. lokakuuta 2013

Järkevä päätös

Vaasan kaupunginhallitus päätti eilen yhteistoimintaryhmän esityksen mukaisesti, ettei kaupunki lomauta henkilöstöään vuoden 2013 aikana. Perustelut lienevät osittain jopa taloudelliset, - mahdollinen hyöty ainakin opettajien lomauttamisesta olisi plusmiinus nolla, sillä kaupunki menettäisi lomautukset toimeenpannessaan ainakin opeturyhmien pienetämiseen myönnetyt valtion tukirahat.

Vuosi 2014 on sitten jo toinen asia. Kaupungin säästötavoitteet ovat sen verran suuria, että melkoinen ihme saa tapahtua, jos lomautuksilta ensi vuonna voidaan välttyä. Yt -neuvottelut jatkuvat vuoden 2014 osalta suunniteltavista toimenpiteistä 8.11.2013.

Tämän vuoden säästötavoite eli 1,2 miljoonaa voi jopa toteutua. Kiitos tästä kuuluu kaikille sektoreille ja vastuullisesti toimineille säästöjä etsineille virkamiehille ym. ja myös säästöt toteuttaneelle henkilökunnalle, niin päälliköille kuin työntekijöillekin. Kun annetaan mahdollisuus myös itse etsiä ratkaisuja, eikä vaan kylmästi höylätä budjetteja kerta toisensa perään, niin onnistuminen on uskoakseni helpompaa, ja jopa kivuttomampaakin.

Suurempi kysymys onkin sitten se, että valtaosa Suomen kunnista on taloudellisesti melko heikoissa kantimissa. Rakenteellisia muutoksia, suuntaan tai toiseen, on ihan varmasti odotettavissa. Näistä on puhuttu ja suunniteltu niin pitkään, että tulevien ratkaisujen jälkeen ollaan, uskon näin ainakin itse, jopa hyvinkin tyytyväisiä eteenpäin menosta. Nykyistä menoa kun ei ole mahdollista jatkaa, ja jokainen aika luo ovat toimintamallinsa. Tässä muutoksessa tarvitaan meitä kaikkia.

















Kuva: PR ja AP.

Elämä on aaltoliikettä, onneksi, sillä ilman muutoksia ei ehkä elämää edes huomaisi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...